Microsoft Bing News förstår inte skillnaden mellan engelska och svenska eller klarar geo-lokalisering rätt

2013-07-06

För att förebygga att Google känner sig särskilt utvalt mobbad av mig efter Google's nyhetssökning för "Egypt" defekt: Tidsstämplar felaktiga (2013-07-06) och föregående om Google Blogger med sist Bloggers plattforms skada II och III: Okunskap om bilder och fascinerande oförståelse av dynamiken mellan skribent, publicist och läsare (2013-07-05) och kanske helt går hem från nätet har vi nedan ett likartat men tror jag mer konfigurations-stabil defekt för Microsoft Bing News.


Bilderna är i händelse-ordning från konfiguration till faktiskt resultat där vi ser att när prioritet för ordning av nyheterna ändras från relevance till senaste först gäller ej längre inställningarna gjorda för språkområde, geografisk association m.m. och Bing börjar leverera nyheter från svenska tidningar vilket var just vad jag ville undvika eftersom de mer sällan bevakar internationella nyheter med jämförbar kvalitet med de större engelsk-språkiga tidningarna eller de geografiskt relevant lokaliserade medierna som publicerar på engelska (ex. ibland för Mellan-Östern Aljazeera.com vars lokala kulturella perspektiv såväl som kontaktnät kan tillföra värden vi har många likartade exempel på lite varstans i världen: här deras egen sökfunktion med egypten sorterad med sist publicerad först Egypt).


Men för nyheterna sorterade efter relevans kommer de efter ändrade inställningar rätt. Orsak förutom ren felprogrammering kan vara att Bing ev. ligger efter i språk-identifikation och att det är relaterat diverse default där snabb filtrerar direkt från geo-lokalisering av nyhetskällan. Det om så varande odefinierat som sökmotor ska fungera åtminstone enligt presentationen i gränssnitten kanske inte hanteras alls utan bara hänger kvar efter någon gammal version från förr (jämför med Säkerhetsproblem i Microsoft Windows troligt svårhanterat via konfiguration (7/06/2013)).