Största problemet med NSA är hotet mot världsekonomin

2013-07-06

Praktiskt för mig upplever jag att det största problemet med NSA's gigantiska övervakning av allt vi gör på nätet att man så måste överanstränga sig i domäner man förr kunde hantera på en rimligare nivå. Gör man lite interna dokument i Google Docs ej avsedd för en kund eller publicering krävs att man adderar viss tid på att lyfta upp sig till det insiktsfulla lite imponerande. När de nu sitter och läser allt vi skriver och donerar med så vill jag:


  1. Jag ej feltolkas som begränsad lite dum därför att jag utelämnar stora kontext som är givna för mig.
  2. Utnyttjas nu mina anteckningar för vetenskapspolitik, utrikesstrategi m.m. troligt inkluderande diverse andra så tycker jag att ett ansvar ligger på mig att leva upp till det förtroendet och leverera en vettig nivå som gör något bra av världen.

Jag kan bl.a. se att vi alla kanske besparats stora problem av att jag ansträngt mig särskilt noga med små världsekonomiska tips senaste fem åren på Google Docs. Givet den enorma kris USA och numera allt mer EU är i där det går lite upp och så tillbaka gång på gång kan vi lätt föreställa oss den enorma katastrof som blivit fallet om jag vräkt ur mig vad som helst. Jag tror nog att många gör det senare så det gäller verkligen för mer seriösa att anstränga sig extra så amerikanen inte blir helt förvirrad.

Omvänt till helt förvirrad kan jag se ett värde för EU och kanske fler av USA's ansträngning på EU funktionerna. Så mycket är ju svår begripligt från idé till praktiskt verklighet där så kanske kan samarbeta etableras där vi accepterar dem att smyga runt och dona men att en från externt perspektiv mycket kompetent analys ska levereras regelbundet. Jämför gärna med hur en ledningsgrupp eller styrelse kan hyra in affärskonsulter som mäter på medarbetarna, drar slutsatser och så levererar en rapport man får förklara i sammanfattning. Jag som medborgare och beställare / ägare av EU kan se värde av en så också större lands-geo-sak erfaren men ändå objektiv genomgång regelbundet. Och jag där säga att USA's avlyssning av EU för mig är 100% accepterat om en vettig rapport "råkar" trilla in i min e-post med de mest anmärkningsvärda omoraliska förekomsterna oavsett domän. Jag vill känna trygghet i att om mina EU-politiker gör något i smyg så får jag reda på det.

Tråkigt nog råkade jag förstöra värdet realiserat bl.a. för allas vår ekonomi. Det bygger ju till stor del på att för mig att informationen man donerar in i systemet värderas korrekt därför att man tror sig hittat något dolt och kanske generellt oftare snarast övervärderas bara för att det ej var publicerat. Formuleringen nedan jag råkade lägga till förväxlande fönster har säkert avslöjat min smarta hjälp till världen:

    "Human beings are remarkably good at such associative interference [.]"

    Från: The Oxford Handbook of Tense and Aspect
    (Farligt levererande effektiv Obama-läsning för god inspiration inför organisation anteckningar nästa säkerhetsråd-möte: Ej att läcka vilket skulle sätta UK i underläge.) [Red. Blogg-inlägg. Inducerar god kompetensutveckling av President Obama i politiska-kretsar mycket underskattat kompetensområde. Vad jag ofta försökt göra senaste åren där det troligt skapat stora värden och för en begränsad kostnad helt i leveranskapacitet liggande i Obama-timmar vilka troligt som mest kan ha varit på kanske 10 - 20 timmar per vecka.].

    Fast hela magin att använda det vettigt funktionellt som mänsklig egenskap utan vardagens dricka geo-händelserna vi ser och rör vid är att kognitivt baserad på konkret kunskap om vad känt detta och dess begränsningar.

    Utan det är det för mer kunskaps-sen-era-mänskliga saker eller det komplexa kanske bra relativt djur och mycket i datorer (om komplext och mång-dimensionellt för annars vinner ju datorerna).

    Jag tycker det är viktgt att indikera här. Jag menar det känns ju ganska troligt givet min dignitiet och insiktsfulla förstå världen direkt förmåga att en collaboration av kanske Sverige, EU, NSA USA flocken, Obama USA-flocken och ev. Uganda klarat att ena sig om att sitta och kika på vad jag läser och skriver för att förstärka sitt värde relativt resten av världen. Jag ser annars svårligen varför dom dåliga ekonomiska tiderna sedan några år inte haverat aktuella länder fullständigt. Måste vara den högre mänskliga insikten som hållit dem något så när flytande trots långvariga problem lite upp och så ner gång på gång några år.

    Givet att jag underströk min "upplevda" goda förmåga här. Så man inte får för sig att felskatta min felprocent på föga trovärdig uppgift övertolkat därför att jag värderade den längre än en snabb-titt. 1 hit + 1 miss är ju inte balanserat annat än om populationen är redan exakt balanserad. Och jag torde säkert ligga på en 87 mot (100 - 87) positivt plus. Bara att Grekland inte svultit ihäl är en hyllning till mina uppmuntrande nedvärderingar av detta lite förslöade folk som bblev lite väckta till att stänga av gaslamporna på nätterna m.fl. detaljer jag ej behöver engagera mig i.

Förhoppningsvis är dock världsekonomin enligt tolkning jag publicerade för cirka fyra veckor sedan och möjligen något bekräftat av skapade arbetstillfällen m.m. USA (även om jag vid en genomgång jag gjorde förra året upplevda att det är en parameter som är ganska svår att enkelt prediktera från men en hel del annat finns) tillräckligt på rätt väg nu för att klara detta.

Faktiskt har jag redan börjat anta just detta sedan någon månad och därför kunnat prioritera ner mängden excellent motiverade ändå konkreta tips levererade in i NSA-maskinen och förhoppningsvidare till Obama m.fl. Ekonomin åt rätt håll bekräftar att jag gjorde rätt där och jag tror därför att jag tänker och gissar rätt när jag spekulerar att vi kommer klara detta trots flertalets säkert undermåliga och otydligt uttryckta ekonomiska och säkerhetspolitiska reflektioner.