Syrien - Hårdare linjer dragna

2011-05-05

Lite lustigt formulerat kanske men visst med mening och själva nyheter är ju tragisk:

"Ban Ki-moon showed his influence in a firm phone call with Syria's president six weeks after protests began."

Från: Syria: Tanks 'deploy around Rastan' after protests | BBC News

Ganska intressant:

Sarkozy känns allt mer som ett europeiskt föredöme. En ledare av tyngd - moraliskt tydlig, får frågor att röra sig framåt och når ut.

"We will not accept a (political) regime which sends the army against peaceful demonstrators. However, it is not necessary, facing different political realities, to act every time with the same way," Sarkozy said, referring to military intervention."

Från: Sarkozy calls for "severe sanctions" against Syria | Xinhua

Det är fascinerande att betänka att vi faktiskt har någon form av EU styrelseordförande eller vad man ska kalla det. De flesta vet inte vad han heter och jag kan då för allt i världen inte komma på det nu vilket är en så bra indikation om något på dennes fullständiga misslyckande och meningslöshet. Det är tänkt som en politisk ledare och inte en administrativ-funktion vid möten.

För en organisation som gång på gång vill framställa sig som någon form av pan-europeiskt idé-koncept där vi alla ska hålla hand genom att avlöna ordentligt med överskotts-politiker för att undvika ett nytt Nazityskland, icke-standardiserad handel o.s.v. är idéen att man inte ens nått så långt i meningsfullhet att folk ser mening i att lära sig namnet på den högsta politiska ledningen pinsamt på nivåer som knappt går att uttrycka.

Det är fullständigt obegripligt att man kan haft detta problem år efter år men ändå varit oförmögen att göra något åt det. Det speglar säkert en till sida av samma problem.