Bin Laden kunde ha varit beväpnad utan att bära vapen

2011-05-05

Jag tycker engagemanget mot tortyr är utmärkt och verkligen att det är fullständigt meningslöst i de allra flesta situationer som ju en förståelse av våra biologiska neuronnät ger oss om syftet är att extrahera information. Ett engagemang för hur man ska bygga upp länder man har väpnade konflikter i också är vad det krävs så mycket mer av också. Sällan uppmärksammats också för de här typerna av regionerna är behovet av att skapa möjligheter för befolkningen och mäta andra kulturer. Extremist liksom sekter och främlingsfientligen byggs verkligen på isolation mellan områden.

Sedan hela den här diskussionen om Bin Laden var obeäpnad eller inte är en icke fråga. Därför att oavsett om han bär ett synligt vapen eller inte går det inte att avgöra om han eller någon annan är väpnad. Det är en terrorist organisation som använt självmordsbomber ett antal gånger och det är därför en väsentlig risk att huset kan innehålla sprängämnen och att en eller flera personer kan vara beredda att låta dem explodera. Ett sätt att minska den risken även om givetvis dead mans grip kvarstår är att skjuta personerna. Givet risknivån här utifrån historien tycks det korrekt.

För frågan finns ju mer att läsa ex. i:

"Further doubts have emerged about the official US account of the raid in which Osama bin Laden was killed, with reports claiming US Navy Seals were fired on only at the very beginning of the operation and that four of the five people who died, including the al-Qaida leader, were not armed."

Från: Osama bin Laden was 'not armed when killed'

Jag tar och publicerar min skämteckning igen också. Den här värde just genom att uttrycka kontraster kring dom frågorna jag pekade på först. Möte mellan kulturer o.s.v. att indikera en trevligare väg vilket när människor möts kommer naturligt (mer diskuterad i Bin Laden i skämtteckning).

Ex. borde väl det bli en del giftermål mellan soldater i dom här regionerna och lokalinnevånare. Det känns dock som det varit dåligt med det men det är en enkel och effektiv väg för att minska avståndet mellan kulturer.

Man kan ju givetvis inte lägga sig i det specifikt kanske (vi har dock lite kreativa experiment med det i en simulering rörande avvägning mellan moraliska frågeställningar under intensitet och risk i Simulering (med människor) rörande värdering: Påhittad konflikt - ett bra citat, några goda råd och så gifter befälhavaren samman dem sex-par i taget innan de marscherar in i nästa rum för att snabbt antar vi äta något lämpligt och få en dikt tror jag - om det är en bra lösning generellt eller ens där låter jag vara osagt men att visa ledarskap ska ju vara bra sägs det) men det är väl lämpligt att möjligheter skapas om det går utan att uttrycka inkorrekthet mot lokala sedvänjer o.s.v.

Men det tycks väl lämpligt att man deltar i varandras högtider o.s.v. 4 July, Martin Luther King o.s.v. för USA respektive Ashura, Lailat al Miraj m.m. aktuellt i Afghanistan. Och man ser till att fördomar eller tabu existerar för sådant.

Vi har fler liknande idéer men ej rörande giftermål från 2009: