Affisch-budskapet: Fånga uppmärksamhet med vapeneffekt och blodig säl

2013-05-28

Ett kompletterande inlägg finns här publicerat 2015-03-01.


Jag kunde inte låt bli att göra ett till exempel med samma instrument och principer tillämpade i en till praktikalitet: affisch med budskap: Agera!.


KLICKA FÖR ATT FÖRSTORA

I det offentliga rummet är uppmärksamhetsmängden begränsad och många konkurrerar. I exemplet söker vi fånga uppmärksamhet övergripande i domän fara huvudsakligen via:


 • Humanoid människoform (realiserat till form att publicera självklart ej stilistiskt som i idé-skissen utan mycket mänsklig men ändå diskret fel).
 • Stereotypiskt - och svårare tror jag vanligen än det humanoida diskret felaktiga - ondskefullt lite vanställda drag redo att mass-mörda sälungar och kanske Du om du kommer i vägen (Jason konceptuellt men om realiserat väsentligt elegantare).
 • Okända faror dolda i figuren. Ex. en luva för typiskt illustrerande vad vi söker men realiserat elegantare där efter IRA m.m. över-repeterat i för mycket (mask kom ju som en kreativ variant av konceptet: mycket effektivt ett tag medan det kändes nytt men sedan ner på luva-nivån) annat än lekande med stereotyper.
 • Vapen-effekt. Stor yxa. Pansarvagn, gevär, kpist m.m. är välkänd exempel från 1950-talets till 1980-talets konflikt-propaganda men en aning för mycket för att vara funktionellt (vilket vi kommer till senare rörande hindsight bias). Ett vapen också med potentiell vapen-är-coolt-effekt.
 • Gullig-sälunge ner-blodad.

Givet uppmärksamhet etablerar vi det viktigare målet fabriken (det går fint oavsett agera-slutsats vi vill nå att blanda in klubba sälar varande dokumenterat funktionellt - vi ska dock förstå det som att också hundvalpar, kattunge m.m. också är fina saker här). Koppling fabrik till sälunge är en visuell mindre exakt konvergerande bakgrund jämförbar med diskuterat i Att styra läsarens tolkning dit önskat med två bilder istället för en och mindre enkelt konkret al'a 20 minuter Oväntad emergence i aktions-relaterade händelser.


Ovanpå bakgrund adderar vi nu budskapet vi låter styra konvergens. Här valde jag att göra det alldeles för långt. Jag ville ta med flera tyckte jag konstnärligt fascinerande och intressant ingångar och idéer runt de döende - en del kvarglömda lite levande av ondskans norrmän ruttnande medan små-barn petar på dem i ögonen med vassa pinnar - där vi konceptet nedan. Respektive ska helst tänkt realiserat verkligt komprimeras ytterligare gärna med samma koncept kniv-stickande vassare.


- FABRIKEN HADE REDA DÖDAT SÄLUNGENS MAMMA!

- OM INTE YXAD TILL DÖDS FÖR LYXKONSUMTION HADE HON SVULTIT TILL DÖDS!

- BLAND SVÄLTANDE SÄLUNGAR FRODAS INFLUENSAN BESMITTAD FRÅN FÅGLARNA HACKANDE DOM DÖENDE UNGARNA!

Nu kommer vi till primcy effect och denna gång ej till ett "färdigt svar" (eller egentligen just det men lite varierat där vi är intresserade av en väg för en grupp). Här för slutsatsen om vad som behöver göras för att stoppa sadist-orgien. Därför vill vi också ha följande visuella komponenter;


 • Efter fångad uppmärksamhet fara och hot från perspektiv mördade sälungar att vi ska ha dimension av den rättfärdiga krigaren.
 • Den som vågar agera.
 • Jag försökte få in det stilistiskt via försökt att göra krigaren lite cool.
 • Skuggan som Agerar - det rena samvetet utan vinst eller möjligt att köpa - och med ett häftigt vapen riktat mot fabriken och kanske en luva.

Är konceptet etablerat hos dig som något aktuellt av och till. Vd du funderat på men där det inte blivit av att gå ut och kasta sten på fabriken, ta lös sälungar de testar natur-föroreningar på i fabriken för att se om det är dödligt på laglig nivå eller färre o.s.v. är det koncept som här ska aktiveras upp och nu med the release pay-load redan etablerad.


Inriktat yngre vuxna räcker det enkla lite triviala. För att hetsa upp en i förtid åldrad, cynisk person som jag fodras dyrare saker: stridsplan, rymdvapen, kärnvapen-missiler paketerade verktygs-smart mer 2020 än 2000 - high-intensity and very international news event power dominating.
Ska jag komma med vill jag ha nyhets-headlines world wide, möjlighet till häftiga politiska möten med ledarna för världens största länder, och i drömmens utopi miljoner små soldater att bossa runt med. Ungdomen nöjer sig med lite färg att kasta på gamla tanter (tolerans till den vådligt cyniska nivå tar många år att komma upp till) och att deras kompisar imponeras. Extra uppmärksamhet relativt genomsnitt är ett socialt värde inte sällan realiserande till reward på många olika sätt. Kan det argumenteras moraliskt korrekt är det också alltid möjligt att försvara.


Konkret lidande och risk realiserar om grund under det praktiska känslan av hotet, från och lidande vi kan leva oss in i. Faran realiserad här och nu ej hanterat: ingen står på linjen och försvarar flocken. Pågående tortyr och mord: Riktat sinnet ej för-tröttat filtrerande verklighet eller överdrivet förtydligat vilket som.


Här och i föregående inlägg valde jag att för att konkretisera praktiskt mer än jag brukar. För den seriöst intresserar finns emellertid för resp. effekt ett ganska omfattande material men lit mer krävande i att hitta fram till över senaste tre åren och också just mindre konkretiserat ett verktyg mer diskuterande och antecknande i kontext av att generalisera det för att kunna analysera hela språket maskinellt för nyhetsanalys eller som här göra riktade tillämpningar till områden inom "informations-paketering". Dimension gracefall cute, power, known / unknown o.s.v. i Human Nature och Symbol mind mätte och antecknade jag runt för nu ganska länge sedan och en hel del av koncept-experiment i det stilistiska är ej publicerade här utan ex. på Hans Husman om prylar bl.a. gulliga djur m.m. (antagligen runt 50 - 200 del-koncept-områden gissar jag). En försvarlig andel just härifrån närmare textanalys valde jag dessutom att av-publicera för att hellre om aktuellt göra något mer samlat runt det.


Men som sagt värde finns om också praktiskt tillämpat väsentligt större än här normalt med ett mycket större avstånd till något praktiskt fodrande ett mer genuint intresse eller förutsättning att allokera prioritering. För den intresserade är en bra början är antagligen att klicka bakom i arkiven m.m. Hittas några av de relevanta inläggen så lägg dem gärna i en kommentar här.


KOMPLETTERING: Vad jag missade att indikera är ett några standard-koncept från betraktade tidigare som realiseringar större generiska koncept. Tydligast pink sky. Kombinerande effekt perception tydligt, intensiv-färg, ovanligt och i den relativa makten att den kunnigare d.v.s. intresserade - vår mål-grupp i exemplet - vet att det orsakas av partiklar från luftföroreningar i atmosfären. En del av dessa samma som skadar lungsystem och kan ge kognitiva problem när på mark-nivå istället för högre upp som vid pink-sky. Väsentligt tidigare i amerikansk konst och visuella uttryck medn Sveriges glesare befolkning gav oss den sommar-tid flera år senare. Finns fotograferat, och diskuterat på denna blogg från tror jag 2011 augusti eller där-runt.


Vidare peka visuellt tämligen nära grammatiken och syntaxens tolkning språk. Enklaste och tydligaste konceptet är ju inte minst this och that.


Perspektiv är dock viktigt och här är det parallellt med en imperativ-sats. I call on you to act vilket inte otroligt är nära-variant till det otal rekryterings-propaganda uttryck som en period gärna lät symbol-starka humanoider peka på läsaren. Flera exempel tror jag finns.


Och p.s.s. se vad jag vist dig och se det som förtår det i handlande. D.v.s. yxan pekande.


Det finns tror jag tre till som hamnade under någon ruta eller liknande. Ev. tar jag fram och diskuterar dem i något nnat. Men sådant här är i kompoenter av denna typ är ju verkligen lika uttrycksfullt kreativt och varierat som vanlig text. Det finns inte tio stycken bra eller bäst. Det är som konst, film, böcker, nyhetstitlar, vad som intresserar oss oavsett område mer eller mindre just nu. Man ser dem hellre illustrerande hur man kan tänka. Ex. med yxan att:


 • Vi vill ej ha det för tungt realistiskt vapen-farligt relativt syfte och målgrupp.
 • En lätt medeltida yxa är verklig nog men det är inte en automat-karbin.
 • Vi har dessutom att vapen-segmentet i som här mindre vapen-effektiv-yxa utan mer konceptuell från "förr" och för inte länge sedan egentligen nördig kanske indikerande potentiellt underlig.
 • Nu har vi dock sedan ett par år diverse som realisert nyligen Game of Thrones vilket gör det en enkel tämligen tidseffektiv lösning.

Jag fotograferade relaterat det ganska nyligen min närstridsyxa - mer funktionell och som sådan en intressantare symbol - (ärligare en liten ved-yxa) tillsammans med delar av min afrikanska mini-konstsamling, gamla tyska d-mark och de svenska silver-mynt jag använt som penning-mynt symbolen (gediget riktigt stora silvermynt). Eventuellt diskuterade jag vapen-effekt relaterat yxa där (ett egentligen konceptuellt bredare område där jag inkluderat mer än yxan och skilt the silencer - do ljudlösa vapen vi har i båge, blow pipe o.s.v. - liksom nuclear missiles för att ta några av de vapen-grupper mer intressanta jag tror finns diskuterat bakåt här snarare än Hans Husman om Prylar.


En försvarlig samling visuella koncept finns relaterat många konflikter. Youtube är en enkel väg att se många samlade där det som nedan har ett flertal relaterat Nordirland:Några från nyligen:


Heads Up! Revolver (2013-05-15)
Heads Up! jämfört med Hands Up! är strategin när riktat dig att du går till mot-offensiv. Kanske svingande pennan, stridsflygplan, en hmmare eller vad nu tillgängligt relativt nivå på faran.


Stealth helikopter i Bin Laden operation? Nja (2011-05-05)
Den energi-effektiva pansar-vagnen fotograferad: Vad USA rullade över Nazityskland genom industriell mass-produktion.


Kriget seger i energieffektivitet: Vapeninnovationens hastighet relativt fiende och vårt försvars- och politiska-systems förmåga att tillämpa vapnen vi skapar (2013-05-02)


Och självklart: Är man slugt elakt stickande med sina ord är pennan ett tämligen effektivt ibland dödligt vapen.