Visualisera kartor m.m. exempelvis för situation awareness stödjande management av protester

2015-03-13

Det finns en myckenhet av äldre inlägg relaterat att visualisera kartor m.m. Bland annat utnyttjande NASA Earth Winds som är en minst sagt funktionellt potent utgångspunkt för det mesta man kan önska utveckla.


Jag kan mena att det är ett område planerade protester kan tänkas ha värde att titta över. Även om självklart säkerhetsfrågor för sådant är oerhört viktigt.


Några utgångspunkter för den intresserade:


Stöd för att visualisera nyhetshändelser automatiskt i kod (2013-12-13)

Kartor från Google Maps i bloggar och webbsajter (2010-05-16)


Förutom en del relevanta länkar i området uttrycker jag också en konstnärlig kreativ sida (antagligen i ett försökt att inte verka överdrivet tråkig inför mig själv och från det till eventuella läsare):


Att navigera spännande tak för nya intryck (2010-05-16)


Det är inte så att några engagerade kunniga i programmering inte kan uttrycka på rimlig tid utnyttjande föreslagna utgångspunkter inte överdrivet långt ifrån vad ex. NATO-medlemmar har för jämförbar användning. Data att ta in till sådant system är sedan självklart en helt annan fråga (men samtidigt ska sägas att har man mot förmodan budget kan ex. tämligen potent satellit-stöd köpas in från tjänster som företaget säljande access till satelliten NSA och Google finansierade med hälften ägande vardera vars bilder förövrigt nyligen på den civila sidan säljs med större upplösning än tidigare).