Al Arabiya läcker Saudiarabiens kommande plan att demokratisera

2015-04-02

Ännu gör Saudiarabien föga relaterat demokrati. Och hela området har ett av få praktiska värden för någon att visa cash flow hit även hit till Sverige när ingenting miss-förklaras - eller om vi så vi vill betalt ljugs - som något annat än det varit. Bland få projekt har vi en del relaterat kvinnor, rättsordning m.m. På pappret. Praktiskt har ingenting presterats i resultat trots år man lagt på det. Ett verktyg för att försöka roa omvärlden: Och när det inte längre räcker får man ta någon annans trovärdigt ej upplevt associerad som vanställer fakta. Här imponerar inte Sverige mer eller mindre än andra länder i EU.


Verkligen att mycket skulle må bra av mer bankuppgifter relaterat diktatur och deras direkt såväl som indirekta via företag indirekt ägda eller som man handlar av görande mutarbetet publicerade på nätet. Svensken varande lite naiv i sådant gömmer sådant här emellertid inte alltid bra: Implicita efterföljande konsultuppdrag syns ibland exempelvis.


Kanske vad denna gång om så ger mycket mer än tidigare rörande sådant som mutor mellan företag. Givet ändå en del upptäckt allmänt är det lätt förvånande att mer inte framgick. Ger det fängelsetid i Sverige?


De som säljer självar de inte ens ser missbrukande frihet i demokrati medverkande till annars död är ingenting för mig.


Den risken finns nu inte för Al Arabiya som knappast heller försöker dölja det. Det roliga är dock att man nog i citatet nedan berättar mer än man tänkt. Vi ska se om det nu inte dyker upp en liten plan under året:


"Qaddafi was once rightly viewed as an international pariah linked with human rights atrocities and the sponsorship of international terrorism. However, he initiated a period of détente in the early 2000s, and Libya was slowly democratizing of its own accord."

Från: Tunisia atrocity can be traced back to Western bombing of Libya

Finns ett lands gemensamma tillgångar att använda lite som man vill är möjligheter goda att bygga argument där man tycker de hör hemma mycket bättre än man annars kanske tror går. Emellertid är det roliga trots budget blir det sällan särskilt bra eller trovärdigt: En viss miss-match i verklig motivation eller kanske den kompetens värderad gör saker gärna dåligt och därför att diktatur så gärna återvänder till våldet för att bibehålla vad man inte rationellt har något värde av att ha.


Saudiarabien är emellertid inte starkt. Kanske tror man så. Men så lätt att geo-lokal waving nu tveklöst är i dom. Och så lite finns att se: Så möjligt mer än så.