Varför planerar USA krig med Kina?

2015-02-08

Det vara approximativt frågan BBC News ställde:



Svaret är enkelt:


I. Vänskapen mellan President Obama och Dalai Lama är välkänd.

"I want to offer a special welcome to a good friend, His Holiness the Dalai Lama -- who is a powerful example of what it means to practice compassion, who inspires us to speak up for the freedom and dignity of all human beings."

Från: Remarks by the President at National Prayer Breakfast (2015-02-05) | Whitehouse.gov

Kompletterande "analys" där vi föreställer oss vänskapen från kommunistpartiets topp artigt transformat till en modell-värld. Vi vill inte reta upp härskarna just nu när jag behöver köpa en ny liten ficklampor till nyckelknippan då föga om något där klarar att konkurrerar i pris och kvalitet kombinerat (vi vill inte betala 90 kr för vad riktigt ska kosta 20 kr):

II. Indikationer på att laman tagit en senior roll ovanför Obama agerande andlig kompass. Laman är en viktig ställare av Obamas grundtillstånd rörande allt i den allmänna utgångspunkten när Obama ska tolka och förstå världen: Känna efter vad han vill göra med sitt liv, USA och världen.

III. Personer i Obamas närhet (ej Vice president Biden utan en hemlig källa) menar att vänskapen inte är ett problem:

Barack berättade att Dalai Laman flera gånger föreslagit att han ska gå över till kinesiska ambassaden och tända eld på sig. Men Barack har minst fem gånger stått emot.

Så jag tror knappast någon risk finns för att Dalai Lama ska dra in Obama i problem.

Dalai Lama känns faktiskt riktigt Barack-välkommen efter alla problem med Bill Clinton. Sist han besökte Barack förekom rökning av cannabis-knark (utan inhalering) exponerat mot många av den kvinnliga research personalen Bill förklarade för Barack bara är att skicka efter när helst även om bara för att prata med dem.

Dalai Lama känns moraliskt Barack såväl som barnsäker: Man måste känna respekt för någon som tror så starkt på att icke-våld alltid är den bättre lösningen att han uppmuntrar självmords-eldandet hellre än att riskera att munkarna i värsta fall skjuter på kinesiska soldater.

En bra influens och tryggt lagom: Inga kopplingar till det svarta ghetto-våldet vi alla sett på film och som jag alltid oroat mig lite för kanske finns gömt i Barack kanske plötsligt exploderande om man säger emot en gång för mycket eller står vid fel gathörn han anser sig äga för någon form av försäljning.

Laman känns bra mycket mer Barack-ok om han nu vill typiskt för minoritet uttrycka sig lite coolt annorlunda. Annars kanske det blir crack-cocain, Clinton-horande eller gäng-krig istället. Faktiskt har jag funderat om vi inte ska betala för Dalai Lamas skrifter åt våra minoriteter: Kvinnor, färgade, barn m.fl. som alla ibland kan bli våldsamma kan precis som den tibetanska minoriteten i Kina ha stort värde av detta fina moralsystem.

Problemet vice presidenten missade att se och som andra källor nu på allvar känner oro inför är att Obama hittade ett alternativ till att självmords-elda utan att behöva lämna värdegrunden som formade honom under hans hårda uppväxt i the hood: Varför dag kämpade du för att överleva om du fortfarande lever.

Planen man börjat se att Obama realiserar är i alla viktiga delar:

  1. USA startar krig med Kina.
  2. Obama går ner i sin kärnvapen säkra bunker. Kämpande också denna dag för att överleva.
  3. Kina och USA självmords-eldar varandra med kärnvapen.
  4. Resultatet blir en enormt mycket mer storslagen människo-förbränning än om bara Obama ensam hade eldat upp sig.
  5. Dalai Lama imponeras och kanske rent av lär något av Obama. Och Kina ger (hjälpande tibetanerna som inte oartigt bara vill försöka ta tillbaka det) Tibet tillbaka till Tibet.
Teckning en närastående såg att Sunny - familjen Obama's yngsta medlem - sritat. Efter att frågat honom om vad det var berättade han om den fina Big Fire for Tibet Obama berättat om lyrisk nog för att övertyga Sonny om det var något fint med massor av ben att hitta efteråt.

Amerikanska försvaret varande nu sedan några år fredsivrare på nivå med Dalai Lama (kanske har Barack sett till att lamans skrifter finns tillgängliga för Pentagon?). Slugt för att kämpa för freden kan de i rapporter ge de mest fantasifulla förklaringarna till varför man inte ska göra något alls (Nästan hela amerikanska marinen kan krävas för att klara Syriska diktaturens luftförsvar och flygplan (2013-07-23)) annat än att underhålla maskiner och i värsta fall om man alls ska göra något med andra länder ett fredligt interventions-projekt delande kompetens och mantimmar för något bra som att städa i Japan när man nu inte tillåts skrota sitt otäckt stora vapen trots föga åldrat än. Sunny är ju känt den större vän de få kvarvarande av gårdagens soldater har i vita huset: Skämtteckning: Sunny - Solid on the ground (bildbeviset också inkluderat sist i inlägget).

Övandet handlar med andra ord delvis om självförtroende.

Bättre förlora ärligt (självmords-elda) än att vinna fult (i nödvärn slå tillbaka)

Även om jag egentligen inte gillar själv-elda-sig-konceptet finns ett sportsligt värde av att realisera det med president såväl som de militära styrkorna kraftigt influerade av Dalai Lama. Tekniskt försprång balanseras av att man varken vill eller tror på våld. Det ger Kina en rättvis chans att vinna kvar sitt Tibet.

Så för att i sammanfattning förklara varför man planerar för krig med Kina: Dalai Lama ville att Obama skulle självmordselda sig med han ville varken det eller göra laman besviken. Och det hela ska ske andligt nära Buddha-nivå såväl som rent engelskt sportsligt (verkligen att det hela skulle känts bra mycket värre om man säg planerade för att fuska kriget för att vinna snabbare eller troligare: Men så rutinerad andlig ledare är Dalai Lama att han säkert klarade att prata sådan omoral ur Obama).

Sunny: Sista vännen dom gamla militära traditionen har i Vita huset

Rykten gör rent av gällande att han av och till promenerar tillsammans med republikanska senatorer kända för att tala sig varma för större försvarsbudget. Och så nära Barack kan han säkert berätta ett och annat användbart. I bilden ser vi Sunny i bakgrunden med ett granatgevär i förgrunden Bo. Bo är mycket mer feel good representation både han och Barack refererar till som deras viktigaste insatser: Bersöka hem för hemlösa hundar, uppmuntra skolelever till att läsa läxorna m.m.

Verklighetens natur helt oberoende av om vi tyckte Bo var mer kul än Sunny är att Sunny är den yngre hunden och det har betydelse här. Sunny håller i sig en sex år till och det ger en stabil vän i Vita huset till det alternativa perspektivet Baracks period ut. Lätt att ha att göra med också: Man tar med en påse godis man visar för mig nära och rörligt några gånger så berättar han allt möjligt om livet i Vita huset och vad Barack pysslar med på dagarna just nu. Efter att felskrivet redan indikerat källan kan jag lika gärna peka ut den direkt - metoden är ändå offentlig hemlighet i Washington. Sunny är den man ska prata med om man vill ha dom riktigt fina citatet och verkligt intressanta informationen på nivå med i inlägget här.