Juholt: En Man av folket

2011-05-11

Så oerhört mycket av framgången Socialdemokraterna haft nu är relaterat till Juholt som person. Möjligheten uttrycktes direkt i den bild Expressen publicerade av honom väldigt nära omkring när han blev partiledare. Jag hittade den inte på webben men den var i svart-vitt (god kan vi spekulera för många i dom centrala delarna av partiet ute i landet genom att anknyta till 1970-talet), han är korrekt klädd som en man av folket och han befinner sig på en arbetsplats (någon tidning han arbetat på).

Juholt är en man av folket. En man av folket är alltid stark. Juholt i nutid klär sig fortsatt utmärkt. Han har en kostym som förväntat av en man av folket när han blir en ledare men den är inte överdrivet korrekt i detaljer.

Hade man istället tagit alternativet den tidigare ekonomiska talesmannen hade det blivit jobbigare. Det är inte en man av folket. Helt irrationellt liksom förvånande många politiker tar han till vana att läxa upp folk i TV. Det kan vi göra som har en begränsad krets men man kan verkligen inte tro att man kommer vinna något val på att visa vanföreställningen att folk egentligen är idioter.

Dessutom var han alltid sur. Jag är ofta också sur men jag försöker nu inte bli vald till statsminister. Det är inte i varje situation det bästa men det är viktigt som princip därför att:

  • Folk vill ha optimerat värde av regeringen de väljer.
  • Värden är konkreta och abstrakta.
  • Det är trevligare att vara glad.
  • Empati och mirror-neuroner (som ofta uttryckt men se De Abstrakta Personligheterna) ger en association och upplevelse av det.

En man av folket är inte den enda vägen du behöver gå för att spela för att vinna. Egentligen om någon bestämmer vilken skepnad de visar tvivlar jag på. Du kan tydliggöra eller inte men att växla övergripande skepnad är svårt. Det är därför kanske mindre en väg vi väljer.

Tack för att ni roar mig

Det är nu det blir så oerhört komiskt på sanslösa nivåer. Jag hade egentligen inte tänkt beröra dom här approximationerna alls i text åtminstone inte innan jag har ord-relationer uppsatta och kan uppdatera äldre från efectos especiales gjorde skattning för hand. Men det är så komiskt.

Hur vinner man mot en man av folket? Nå vi hoppar över den frågan och sätter fokus på det istället komiska - ett vackert exempel på hur man inte ska göra. Och vad som gör det så sanslöst roligt är att aktören som ett av flera exempel från senaste veckorna representerar är en entitet som har till uppgift att ge representativ perspektiv med åsikter - Timbro - där de trots många års verksamhet uppenbart inte ens är uppe på banan med grundläggande förståelse av hur man gör sådant. Så uppfriskande kul att vända blicken tillbaka från Sverige efter att ha följt den otäckare diktaturen en tid.

Vad gör den medarbetaren hos Timbro?

1. Han repeterar en upplevd relation till regeringen där den är skapad enligt samma mekanism diskuterad i:

En man av folket väcker historien.

2. Vidare vad är det centrala i upplevelsen av en man av folket? Är det jämförbart med att skjuta jultomten och stjäla godis från barn utan ett vettigt seriöst argument argumentera att folk är lätt dumma i huvudet för att de ser ett värde i att välja produkter som håller högre kvalitet där människorätten är garanterad d.v.s. Fairtrade och samtidigt göra det i en agenda vi kan tolka är generellt riktad mot svenska företag för att gynna begränsade särintressen? Nej det är det sämsta man kan göra och det rinner direkt ner på regeringen.

Så du har på ena sidan du kan välja En Man av Folket. På den andra sidan någon associerad med en entitet som inte skjuter på jultomten och stjäl godis från barn men sparkar på Fairtrade jag ser som viktigt på så många sätt.

Sedan Socialdemokraternas press-information och associerat har heller inte direkt presterat jämförbart med kompetens. Politiska aktörer generellt är sällan särskilt skickliga och också allmänt är mycket kompetens väldigt koncentrerat till ett fåtal branscher och motivationsområden idag. Men möjligen ser vi en viss förbättring. Det är intressant därför möjligen indikerar det att Juholt har viss förståelse för området eller kanske att någon annan hanterar frågorna nu och det är potent för en politiker.

Sedan är förändringen (rörande press men we got change going again - entropi) jag ännu noterat inte på större nivå än man börjat experimentera med att punkta saker medan språk fortfarande saknar korrekt för frågan anpassad känslomässig potential och utsträckning i relaterade ämnen är svagt och argumentet dåligt genom tänkta i hur de motiveras. Sedan ska ingen ta efter hur jag skriver här. Detta är nu mina egna anteckningar. Och heller inte har jag egentligen planerat för att ge konkreta exempel i dessa områden inkluderat i Människans språk som blir det teoretiska uttrycket sammanfattat att följa implementationen. Dock finns en del användbart att titta på samlat enligt nedan.

En väldigt liten anpassning av större databaser med skalade värderingar är Makt i ord. Jag skulle inte direkt rekommendera någon att använda den men den typen av anpassning mycket större givetvis är användbart. Min engelska databas är i detta riktigt fet och fin och troligen en av de starkaste givet att jag nu tror jag har alla publicerade skattningar som gjorts samlade. Dessutom kan jag relaterade dem till Mer eller mindre, Abstrakta koncept m.m. för att gå längre än bara få en grov potential. Makt i ord är svag för emotionella potentialer men indikerar lite hur man kan tänka.

För relationer hur man sträcker ut sig i ämnet kan exempelvis följande läsas för idéer:

Mer eller mindre är ju det kritiska. Men invanda metoder kan ju fungera lika bra som indikation även om det givetvis är svårare att relatera förändring till vad man gjort. Vägen indikerad ovan via likhet går dock också även om den för detta är sämre. Följande ger ju dock en del idéer i alla fall även om de nu saknar data som jag kanske inte kommer publicera:

På det gäller ju också att man alltid måste veta vilket värde du uttrycker och dess riktning. Riktning här är ju givetvis positivt eller negativt och relativt fråga, målgrupp, konkurrent och pågående förändring. Följande två tror jag är en god utgångspunkt att söka sig vidare från där en hel del äldre finns publicerat i båda områdena och även om modell är förenklad och starkare kanske en enklare start:

Anteckningarna här är givetvis också användbara men fodrar att man filtrerar därför de är inte avsedda som någon lärobok utan är minnesanteckningar. Det är heller inte säkert att de självklart berör vad de diskuterar utan kan vara cues till helt andra frågor där det kritiska teoretiska eller emotionellt projiserats ner för att finnas kvar.