Gulliga kattdjur

2011-05-11

Det här är sådant Hakelius behöver titta på för att korrigera sin smygande otäcka cynism. Återfinna proportionerna - den enorma smärtan i slaveriet och skadorna det än idag bär över så mycket relativt inget problem alls rörande att någon reagerar på upplevt problem där det alltid är bättre att reagera - för att förgulliga honom:

Förvisso att det inte behöver avgöra i en enskild situation eller person men som systematiskt tror jag som jag argumenterat tidigare många gånger att det har värde. Det är en väg för långsiktiga lösningar av problematiska konflikter.

Egentligen görs det aldrig bra eller tillräckligt bra men att hitta hur man ska sammanställa det vet jag inte. Jag behöver för efectos especiales en till dator. bildanalysen kräver en del. Jag kan inte kalla på det i mindre - eller som många kanske ser det större - frågor utan det får i så fall vara separerat på något sätt. Separation är viktigt och att inte tillåta att korruption kan bli möjligt om ens bara genom att perspektiv förändras. Ju större möjligheten är för allt fler ju större är också potten. Vi människor behöver erkänna att det påverkar oss och när det är av betydelse motiverat erkänna att det helt ideella perspektivet är nödvändigt där man inte får något alls av att göra något därför att allt annat är för farligt. Mycket större påverkar oss och kan väcka hunger. Finns hunger är det svårt att släppa saker. Ju fler människor det påverkar ju försiktigare behöver vi vara. Att erkänna och se hunger är en väg för det. Bäst rör man inte alls eller ens lossas om det om man är känslig eller blivit känslig för hungern.

Men en förhoppning är att man kan hitta tillbaka till en generalisering av efectos especiales för en trevligare värld också via pågående implementation med utgångspunkt från text. Vi kanske kan uttrycka det som att vi vill se det tydligt fel något kan tala visuellt i form och färg också i text. Låter enkelt antar jag men jag har gjort språkanalys genom åren i allt från krypteringsanalys till lingvistik och vi har väldigt litet i detta område som räcker riktigt till. Vi har en distans mellan text och koncept vi saknar i det visuella (vi har ju ett par lokaliserade översättningsdelar vilka torde vara ansvariga)

Jag vill heller inte ha sådant nedsmutsat. Utan separat bara för det. Nå visuellt är svårt. Text är lättare. Kräver inte mjukvarulicenser o.s.v. eller bättre datorer. Man når till abstrakta koncept i text borde dock efectos especiales skönjas tror jag.