Sökning i sociala media för en bättre värld

2009-12-19

Nu när jag börjar förstå att det här i somras kanske var något ofarligt. Kanske ett TV-program som blev nedlagt där man missade att förklara det för mig börjar det bli dags att titta över det här med sociala medier på Google. En möjlighet nu kanske är att istället göra en svensk liten grupp men mer inriktad på att sprida kultur mellan olika länder. Mycket föll bort där eftersom jag rädd och sedan ganska länge "lätt" konstig (jag ber om ursäkt för det). En bra sak vi fått är följande sökmotor för sociala medier:

Introducing Google Social Search: I finally found my friend's New York blog!

Flera andra tjänster och produkter finns väldigt relevanta i det här området. Det kommer kräva tid att titta på dem och jag ska försöka hinna med det på något sätt.

Den undvek jag länge eftersom jag var rädd att den kanske tagits fram för att extrahera identiteter på kontakter (inte nödvändigtvis av just Google). En del idéer jag har finns beskrivna i följande två inlägg:

Gulliga vapen för en snällare värld

Ett stabilt Afghanistan kräver kontakt med övriga världen

Det är så enormt mycket jag ligger efter med nu efter de här månaderna. På inget sätt har det varit lätt men det kan också kanske vara bra att arbeta hårdare nu. Så jag ska försöka arbeta ifatt med saker och ting.