Hur går det med snällhet, leende och färger?

2009-12-19

Något underligt som hänt sista tiden och som av och till gjort mig nervös och rädd men det har varit mycket positivt när man får distans är att någon gjort saker för mig. Ibland har jag kanske reagerat underligt just för att jag blev rädd och nervös. Men det gör inte så mycket. Värdet av vad man gjort har nämligen varit så stort:

1. Jag fick hjälp med att få folk att le och det tror jag är bra för världen. Glädje sprider sig och det tror jag minskar många problem i världen. När folk blir glada minskar risken för krig, våld och allt möjligt. Folk mår också bättre.

Tråkigt nog även om trafiken ökat en del på Pryltrend ger den fortfarande nästan inga pengar. Det är svårt att få Adsense att fungera bra på bloggar. Nyfiken vital ger ju dock lite även om det egentligen inte räcker utan jag kommer allt mer efter med skatten. Det skapar ju också stress.

2. Mer färger och ljus i Uppsala tror jag kommer hjälpa butikerna i stan och göra Uppsala mer levande och gladare. Därför att folk går ut och rör sig mer. Det kan också minska problem med våld och dyligt.

3. Roliga saker är också bra och jag tycker nog tidningarna eller vad det nu är som hjälpt till gjort sådant också.

4. Dessutom fick jag nog lite hjälp med forskning om musik och min förhoppning är att någon gång klara att göra klart med min musikspelare. Särskilt tror jag att den kan hjälpa till med att motverka kanske depression och oro, samtidigt som hjärnan stimuleras. Det genom att hålla dig till musik som positivt påverkar ett stämningsläge samtidigt du hela tiden kan möta ny musik som inte är för ny. Viktigt var att hitta det jag kallade "motivation" men som egentligen inte har med det att göra eller motivation för att göra saker men det är just den grundläggande rytmen för den enklaste delen av hjärnan. Där kände jag att man behövde börja.

5. Nya IT-produkter har också kommit t.ex. hos Google men det har nog inget sammanhang. En positiv sak man kan göra med dom är dock detta jag skissade där man uppmuntrar möten mellan olika kulturer:

Ett stabilt Afghanistan kräver kontakt med övriga världen

Nu när jag insett det hela är det egentligen bara en sak jag ångrar och det var att jag inte önskade städning av lägenheten. Efter den sista depressionen för några år sedan (jag har skum tidsuppfattning) har jag aldrig klarat att komma ifatt med städningen. Jag har alltid haft oerhört svårt för det. Efter de senaste månaderna när jag blev lite nervös har jag kommit ännu mer efter och det är ungefär som när det var som värst förra gången. Igår när jag började förstå vad det var kom jag dock igång igen med städningen även om det är mycket kvar att göra.