Korrigering avseende brottspåföljder

2009-10-25

Avseende följande inlägg:

Expressens avslöjande av Jan Guillou

Lade jag till en korrigering enligt:

"Allmänt är jag motståndare till dödsstraff liksom väldigt långa fängelsestraff. Det gäller här och i övrigt. Ändå tycker jag att det finns en poäng att behålla den direkta känslomässiga reaktion jag visade nedan därför att denna illustrerar hur allvarligt jag och många andra ser på detta."

Det vill säga jag tror inte att någon att påföljderna dödsstraff eller livstidsfängelse för de flesta aktuella fall avseende vad som diskuterades (vilket inte rörde "KGB-affären") är korrekta.

Ändå precis som jag skrev var det väldigt bra att ta med min spontana känslomässiga reaktion även om jag tvekade en del på det. Det kändes riktigt att uttrycka och just därför att det utmärkt illustrerar hur allvarligt jag och många andra ser på det p.g.a. den enorma skada och lidande det kan orsaka. Kändes då så sant just då även om jag visste att det inte var vad jag praktiskt eller i övrigt tycker.

Där ser jag förövrigt ingen moralisk skillnad mellan att leverera PR eller precis vad som helst riktat för att hjälpa regimen att bibehålla makten. Däremot reducerad funktionalitet t.ex. i sökmotorer menar jag är helt accepterat eftersom det inte orsakar någon skada. Men självklart ingenting som gör det lättare att identifiera regimkritiker.