Nya riktlinjer för hur USA och Washington ska refereras i samband med Iran

2015-03-10

Enligt rapporterat av Reuters nedan gäller nu att tidigare "förenklade" referenser till "USA", "Washington" ex. förhandlar med Iran och jämförbara konstruktioner ska läsas som "Obama" eller kanske om man inte är internationellt närmare republikanerna "President Obama". Om något särskilt gäller United Kingdon och Frankrike (och övriga förhandlande) framgår inte så vi fortsätter förnekla med dom med namnet på nationalstaten (franska presidenten har jag förövrigt inte lärt namnet på bra nog för att inte behöva slå upp än).Rörande förhandlingarna med Kuba har jag inte sett något än om att det kan vara ett Obama snarare än USA projekt. Vi refererar fortsatt som att det är USA som förhandlar med Kuba.


Eventuella kopplingar problemet kan ha till användandet av privata e-post istället för dom korrekt statliga framgår heller inte. Men kanske är det privata e-post som gör det möjligt för Obama att driva en massa egna utrikespolitiska förhandlingar som är problemet? Framtiden kanske kommer visa att även amerikanska utrikesministrar inkorrekt refererats som att USA förhandlat när det mest varit dom själva som sprungit runt och pratat en massa dumt med Iran, kanske Sverige, Kina, Japan m.m. bakom ryggen på det här andra USA Reuters citerar.


Sammanfattade exempel korrekt namngivning

Rätt :-)

Obama förhandlar med Iran.

Mellan Fel och Rätt :-|

President Obama förhandlar med Iran.

Fel :-(

USA förhandlar med Iran.

Washington förhandlar med Iran.

The US President negotiates with Iran.

Rörande Iran

När det gäller om vi ska skriva Iran eller namnet på medborgare som tycks mest praktiskt engagerad i förhandling, deras president, eller teokratiska boss är jag tämligen trygg i att vi kan skriva Iran. Referenser både från den närmare valda politiska delen såväl som den teokratiska görande det uppenbart att man förhandlar är fallet.


På det gäller att jag tror de flesta är beredda på att hantera fallet att Iran framöver kanske försöker fuska i att följa förhandlingen och vill för sig komma det så att det aldrig inträffar via kontroller efter avtal. Och bör därför upplever jag riktigt inte innebära att det inte är Iran som Obama men inte USA förhandlar med.


Viktigt att inte i onödan spä på konflikten

Men jag är lite osäker här förstås. Genom att tydliggöra hur jag tolkar informationen från USA rörande Obama-regeringens konkurrens med senats-republikan-regeringen och hur vi bör referera saker för att inte ta sida och därmed risker att spä på inbördeskriget så tänker jag att läsaren kan förstå och tolka rätt som de ser på det.


Jag såg nyheter nyligen om att den ena sidan ville ha vapen-embargot borttaget så att de bättre kunde bekriga ISIS som utnyttjat konflikten för att ta ut territorium och att många amerikanska oljekällor inte levererar pengar längre därför att dom saboterats. Hade världen inte polariserat det amerikanska inbördeskriget så svårt genom att referera otydligt om deras olika grupperingar hade det kanske aldrig behövt hända: Det är därför det är så viktigt att vara noga med om vi skriver Obama, President Obama eller USA. Skriver man USA för mycket blir inbördeskriget i USA värre och det sprider krig och fundamentalism.


Fler nyheter vi tillsammans lär ifrån