Kompletterande PP lovade (upp till ditransitiv verkande på NP)

2015-02-25

Kompletterande Verbens roller: Advice, Advise och Upplevelse / Uttryck - For / Against för att visa skillnaden i antal såväl som att ge fler ex. för den intresserade:Jag genererade filen endast från The Specialist varande det som var diskuterat. För det andra tror jag säkert det är lättare att använda webbsidan hos Colorado länkad i inlägget.


Nyligen prövade jag dessutom något nytt med en del roller sätta till argumenten eller endast argumenten för olika kända för verb:et. Möjligen tog det in lite felaktigt när jag försökte kors-köra det också så att resp. äldre och det nya datat fick komplettera varandra på samma. Men om inte är det mycket möjligt att det finns en del kanske ganska konstiga roller satta relaterat den här gruppen av "advise-relaterade" (i mening indikerande mer eller mindre explicit preferens rimlig att anta hos den som talar) i någon källa som det jag importerade använt. Nedan finns denna länkade för den som ev. önskar titta efter själv (jag har inte gjort det och gör det antagligen inte: det kom endast lite utsträckning över verb:en egentligen som inte redan hade roller sätta även om ibland som sagt kanske lite varierade):


"NULEX is an open-license lexicon, combining WordNet, VerbNet, and Wiktionary, linked to the OpenCyc ontology."

Från: http://www.qrg.northwestern.edu/resources/nulex.html

Eftersom jag inte försökte leta bakåt till källorna byggt från där för Propbank och övriga exempel meningar finns kan det också vara någon form-förekomst jag inte tänkt på.


Just genom att det är mycket tydligt personer som uttrycker preferens ofta riktat preferens med en avgränsad mening är detta förestås intressantare genom att det antagligen finns fler "speech act" med "preferens-bias" relaterade grupper.