Att höra alla utåt bland städernas hus med talande lokaliserade i spatiell representation

2014-01-29

Och självklart i en trivial värld där centralitet är tydlig gäller att lokaliserad är givet:Tekniken går framåt. Gårdagens problem är idag kanske inte mer än att mäta upp vad som talas några kilometer ut och få punkter för resp. tal med tämligen billig hårdvara. Och om möjligen inte lätt så långt så sträcker sig helt säkert detta långt utanför rummets talande när folk inte står i klungor och donar. Tal via medium luft, fibrationer i säg stål eller vatten skiljer sig inte särskilt i utmaning. Det bör man reflektera över innan det kan ha betydelse med möjlig hög risk eller kostnad ej förberett.


Lösningen kan vara isolerande lager runt om samtalet känt för att ej propagera våg-rörelser agerande medium. Eller att whitening i form av andra ljud adderas runt om. Det senare som indikerat i forskningsnyheten behöver inte alls vara särskilt bra.


Det talande rummet är inte som jag föreställer mig det - även om mina algoritmer är ej riktigt ligger i dom grupper av jag tror mig använde här inkluderar transformer och varians-skattningar för det phonetiska jag mere sällan använder i subsystem - där de närmast oss är där dialog och utbyte sker "explicit-tvåriktat". Och några tar regelmässigt med sig några stycken hårt etaböerade kvarstående relationer i form av långsamt föränderlig informations-relation etablerat i äktenskap i din juridiska världen resp. än mer traditionellt i avkomman genetiska information.


En hel del passerar mellan individer. Om mycket intressant just då - det brinner i köket - eller allmänt mycket intressant (något moraliskt flock-viktigt kanske relaterat ej långsiktig etablerade relationer i Battlefield Romance eller alkohol eller våldsamt angrepp via knytnäve eller frossande i mat o.s.v.)


Men för att finna källans centralitet när skriket ej överröstar allt kan fodra hantverkskunnande och som här en ny alg. anpassning. Eller om mätnoggranhet i domän av verktyg som ska mer rattas in en särskilt kunnig assistent - bäst en tysk som likt hur vi hellre äter italiensk mat av en italiensk mästerkock får bättre korrektare data när vi har en sann tysk mätande enligt plan föreberedd på millimeter-papper (något av en dröm är at en dag kunna ha en särskild tysk i hushållet som ger riktig mätning rätt gjord av allt från inställning av mobiltelefoner till att ta fram exakt query statistik för något stort eller sampla den interna dialogen i i NSA resp. ryska motsvarigheter lösande sina emotionella utmaningar i händelse-rikt pågående såväl som kreativt spekulerande om vad kanske ingen vet egentligen - eller kanske särskild utrustning.


För problemet löst enligt pressmeddelandet bättre än innan hade jag nog om inte särskilt intresserad läst lika mycket när gjort vid ett amerikanskt universitet som om i Tyskland. Hela problemet känns så mät-naturligt i allt. Någonstans ska ju någon stå med mikrfoner i olika punkter runt om i rummet exakt utplacerade enligt ritning. Och då vill jag det gediget tyskt gjort med allt från tejp på golvet till skruvande på metall-bitar enligt mycket exakt skala visad utan något digitalt: Energy plant exakt - Tyskt. Dyr mätning för rika hushåll kompletterande övrig personal i the mansion med en tysk mättekniker för vardagens utmaningar såväl som festens många ljudkällor.