Förstärkt information: Etablera varaktiga konvergerade symboler ("varumärke")

2013-10-29

Vi förstår konvereerad symbol som symboler vi givet ett kontext tenderar att tydligt och vanligt över population människor associeear till. Dessa kan vara skapade av godtyckligt kontext - konsekvens av vårt språk och visuella konsts oändliga kreativitet - eller starkt varaktigt nära associerade med en mindre mängd symboler eller uttryck. De senare är varumärken ett utmärkt exempel på.


Problem för frågor kan vara att trots att de är fortgående under lång tid saknar en god samlande symbol att konvergera till. När vi ser konvergerad symbol som allmänt korrekt för varierade kontext egentligen en symbol-grupp alltid verkande lämnande en sista representation gäller kanske att vi ser också den omvända vägen när vi kan sökan den konvergerande symbolen först och från det försöka se mening eller hitta information.


I människoflocken finns flera välkända ofta förekommande. Jag noterade t.ex. nyligen rörande access-statistik för Wikipedia att när vi för samman filnamn bilder med sidor märks Flag of Sweden nästan förvånande högt upp som indikation på aatt ett större antal sidor där flaggan existerar har många besökare. Förvisso längre än flera större länder men relativt också många större och det mesta i övrigt högre upp. Flaggan såväl många liknande symboler är konvergerade symboler.


Men när vi marscherar ut följande och uttryckande flaggorna finns också värde - nästan en regel om än med många undantag - i den mänskligt konvergerande symbolen. Det är också ytterst verkligt innan en varaktig infrastruktur och betydelse för att ge en enkel och logisk punkt att inhämta information, ställa frågor m.m. för media (jämför ex. pressansvarig eller VD för ett företag eller varför inte president för ett land).


Vidare i domän av politiska frågor och transformation mellan moraliskt efterblivna statssystem saknade frihet och människorätt gäller hellre mer än att vinna att man gärna tänker igenom en del rörande vad och hur saker sker under transformation och efterföljande. Det är inte bra att saker förfaller till allmänt avrätta diverse folk associeerade med diktatur utan hellre ordnade rimliga rättegångar eller kanske oftare närmare att man försöker hitta värde i Sydafrika's koncept.


Nu för Kina och normalt gäller att vi saknar sådan konvergerande symbol. En gång i tiden fanns förvisso en konkurrerande men i en hel del lika problematisk som kommunisterna vid tiden också saknande demokrati: Taiwan. Taiwan är inte längre i en enkel mening et sunt alternativ. Det bör inte vara något provokativt väckande en massa irrationellt groll och gamla konflikter till liv. En konvergerande symbol här bör ju snarast vara inkluderande åtminstone tills man vandrar ut för att vid behov mer praktiskt utforska vad ett samlat mer direkt möte kan åstadkomma.


Vi kan roa oss med att betrakta några enkla alternativ. På gatan så att säga ser vi möjligheten ex. en känd idrottsman dessutom varande lång och man (man är mer repeterad egenskap här även om i politisk snarare än plats-position knappast vad som skulle ha något särskilt värde framför en kvinna vilket Burma utmärkt illustrerar). Jag noterade för ett par år sedan gott exempel på mycket lång (synlig), välkänd i Kina (bra på alla sätt men just nära domänen igenkännande också praktiskt) och får vi anta frisk och sark nog att orka med.


Men viktigare är givetvis ågående politisk centralitet. En tydlig konvergens med hög legitimitet. Ej onödigt proverande men ej heller vek. I all verklighet är Aung San Suu Kyi åtminstone vad vem som helst kan lära från.


I delar är dock området praktiskt mer krävande här än för Burma. Ganska i storlek betydande kulturgupper finns och representation bör gärna i en större fråga gärna inkludera närmare binärt inkludera något av resp. Det i sig begränsar givetvis inte möjlighet att ovanför ha en direkt gemensam konvergens.


Men legitimitet återstår som fråga där jag upplever svårigheter. Samlade symboler kan komma ifrån historien. Ex. kunga-familjen vi använder för att representera i all verklighet nära just symboler med mindre numera av möjlighet att påverka mer konkret vad man ska symbolissera. De kan ges till oss från sammanhang och verklighet där. En del har förvisso dykt upp men i all verklighet har ännu inget kommit nära att klara att levera vad vi bör se som tung kraft.


Något verligt behov att ha symboler lokalt finns inte. Landet är geografiskt stort och kommunikation är inte bättre befinnande sig där just för symboler än utanför (delvis tvärtom).


P.s.s. som vi fritt ger och tar information talande, läsande eller skrivande in och ut ur Kina gäller också att varje person kan uttala vilja rörande representation.


D.v.s. informationskanalen för att etablera representation vald existerar. Där vi gärna bör jämföra med mest konkret Förstärkt information: Kontrast resp. Isomorfologisk-likhet och se värdet också av kontrast där symbol fortgående kan ge bild men där vi också hellre bör ta och använda koncpt givna i Kina såväl som bredare exempelvis President. Vald president.


Jag nog praktiskt se också med hårdare krav identifikation för väljare går det att arrangera stötvis på marken. Vidare ska vi förstå det som att nuvarande regim faktiskt etablerar infrastruktur på nätet tycks det fullt möjlig att använda för att garantera att identifikation av person har skett. Givet dom höjda kraven på att få twittra m.m. fodrande att namn och övrig identitet är kontrollerad.


D.v.s. en väg för att addera den konvergerande samlande symbol saknad är att arrangera val.


För det krävs förutom kommunisternas it-lösningar eller stöt-identifikation en geografisk sund miljö. Taiwan är givetvis olämpligt. Möjligen en del annat i Asien också. Traditionellt har USA varit ett naturlig val här men egentligen skulle jag önska något i Asien trots problemen eller med mer outnyttjad förhandlingskraft. Viss co-locomotion i agerande kan ha värde. I all verklighet är jag helt trygg i att särskilt mycket i Asien, eller EU eller US perfekta. Men perfekt finns kanske aldrig. Min riskanalys är dock ej uppdaterad. Mycket möjligt kan vilka som helst av dom logiska stabila i Asien naturligt för mig gärna Japan men bättre alternativ kan presentera sig om man analyserar fortgående - såväl som USA eller EU.


Infrastruktur hanterande är en annan fråga. Förmåga att ta viss last och orka betala för det stabilt är vad som kan vara allt från lättare till svårt att lösa. Lika verkligt kan ibland - det varierar en del mellan personer - givit förståelse av verklighet från ditt ursprung och där du föddes jämför ex.


"Brin immigrated to the United States with his family from the Soviet Union at the age of six."

Från: Sergey Brin | Google

Om alls möjligt just för ett av flera exempel bör understrykas att jag aldrig gjorde någon verkligt djup överssikt rörande säkerhetsfrågor inte oviktiga här i bredare kontext än kanske annars normalt för våra typiska större internetföretag med bandbredd och servar nog till det mesta. Jag föreställer mig dock att Google rörande mycket kring nyckelmedarbetare genom åren är tämligen kontrollerade. Och jag har i alla fall hållt ett öga på dem givet inte minst uttryckande en kanal-form inte direkt utan betydelse i något sammanhang. D.v.s. för att förstå mig rätt tror jag att vi för ett antal med kapacitet nog kan approximera som utgångspunkt att en åtminstone funktionell säkerhet är verklighet. Google skiljer sig ut med en god egenskap: de har nära nog alltid genom åren klara last. Och här kommer last potentiellt i alla dess meningar och ursprung människor såväl som angripande mjukvaror och mycket möjligt mycket möjligt mer konkre än så. Tungt att ha gjort ännu tyngre att göra.


Relaterat:



Såväl i besläktad "komiskt" (möjligen lite kul) experimenterande en aning besläktat med konceptet. Men se att vi ej har den divergerade styckande risken när vi inkluderar viktiga grupper oavsett övergripande val. Vidare att två - i ytterst verklig från gemensam mänsklig natur - ej har diveergensen till delar utan konvergensen mot ett yttyckt i tydliga alternativ (jämför gärna med den typiska block pilitiken eller hur relevant här ex. presidentval i USA m.fl. länder gärna kommer nära två mycket tydliga kandidater). Själva riskområden såg jag dock värde av att notera komiskt då kontrasten roade mig rent personligt.