Skrämd av jätten housing kastar kommunistpartiet en 1/2 * 1000 billioner US på aktiebörsen

2015-07-17

En bra början tycker jag:Vi kan nog många lära mycket av hur man fonderar sådant här. Antagligen samlar man samman pengarna många år och noggrant valuta-säkrar det: Kanske finns parametrar påverkade av utrikeshandel m.m. Säkert lite som EU där grekerna inte bara får trycka lite EU pengar som förr utan måste låna det av medlemsländer i EU. Oavsett hur opraktiskt det nu kan bli med småvalörerna.


Men hur är det med housing?Jag tror de skrämda av jätten housing små-gör på akitebörsen för att det inte ska framgå att man i det viktiga bara sitter rädd och och hoppas att ens egen lägenhet inte ska förstöras av en massa revolutinära kapitalister inte ska komma och kapitalisera den kapitaliserats till sunda värden.


Jag om någon har länge tyckt att det är lite underligt att en del kinesiska aktier handlas sedan länge billigare i Hong Kong. Konkret nedsatt pris sist jag följde det kort större än förra året och enligt en av de kinesiska engelskspråkiga tidningar högre än kanske någonsin (jag tycker mig minnas att vi kan se 26% - ej all rimlighet ej normaliserade procentenheter?).


Allmän potential till politisk stabilitet gör att det är vad samhällets visa gör att hålla kortsiktigt rörliga faktorer lugna. Pch om nu en spill effekt när mer handlas internationellt när kanske systematiskt automatiserade stödköp ej fungerar optimalt är pennning-maskiner för kanske ofta redan överdrivit rika mer roade av handeln som sådan eller göra sin fond bättre än annars kan jag inte tänka mig att det annat än förbättrar hur aktiehandel redan fungerar. Närmare ränta: Du köper en liten korg med aktier så får du minst den statliga garanterade distans / variansen på rörligheten.


Vad jag funderar på är emellertid hur regimen tänker med housing= Housing rör sig ju ofta långsammare med ett övertiden etablerat värde men det gäller nu emellertid inte alltid och med mer klångsiktigt inlärtupplevt värde blir det ju gärna emotionellt såväl som Big Money rörlig när fastigheterna slutligen krashar i grupp (varför brinner fastighetsbranschen inte? Omm SAS Radisson går dåligt varför skulle husen krasha?).


Nu har vi ju tomma upp till delvis tomma (när non-government kallas det ibland skalbolag privat i Sverige) enterprises i Kina startade av administration ganska långt nedanför Beijing. Ganska många orsaker har funnits men gemensamt för många är att få möjlighet till administration annars ej möjlig resp. kunna ta del av finansiell styrning (big money hand outs av Beijing:).


Big Money handouts utan att bygga verksamhet eller anställa förskjuter förändringen det medför (när alls vettigt investerat). Ex. genom att bygga hus m.m. via upphandlande tjänster eller finansiera andra projelt. Här hur mycket som ligger i övrigt bland dessa lätt i dimman entiteter rörande lån har de flesta varit iosäkra om. 10 000 miljarder svenska kronor är troligen för högt. Men 2 000 är kanske för lågt.


Men säg nu att Beijing känner sig mer av att hunnit i fatt här kontrollerande just lånen. I så fall kanske man också känner relativt potentiella re3volutionära hot i den kapitalista börsen tryggare i att göra Helikopter-pengar utan direkt koppling verksamhet mätbar i andra effekt-variabler.


Likväl rörande hot dimensionen bör väl tycker man just housing vara viktigare. Särskilt som det är lite självskapat delvis v regimens tentakler. Frågan är hur mycket som krävs där kontinuerligt resp. om det ej räcker relativt annan förändring (i extremitet Sverige jämför med hög-inflatins-periodens slut i fastighetskrash: Värde fastighet eller aktier blir högre än pengar i övrigt men det är dispergens som kan slå i snabb förändring).


Hur stor fond ska man köra här? 500 Big Money dollar lär väl inte räcka här? Svåra frågor. Men en 1000 till 10 000 mer bör väl vara det minsta nödvändigt för samma säkerhets-stabilitet? För att säga något (vem vet egentligen?).


Har man byggt en massa vill man ju inte att det ska bli som i Grekland med en massa Akropolis-ruiner och otäckt bombastiska ekonomi-nyheter. Fastigheter är får vi nog våga se minst lika otäckt kapitalistiskt-revolutionär som Shanghai-börsen. En jätte som brett ut sig mitt i hjärtat av landet (eller i alla fall kust-regionerna i han-områdena).