Hårddisken ovanför OS - Men också ovanför bios och allt i övrigt på datorns största gröna?

2015-07-17

Vem som helst (inte tvingats - jo för de flesta tror jag) möta de spoännande tankarna - mycket tankeväckande - medan man såväl lär om att botta och väldigt mycket om hur man skriver en god manual för sådana som en själv som är som veka i motivationen att lärre mer än eller just fyra gånger (första gången runt 2002 gjorde jag det bra, sedan glömde jag allt, övriga två gånger provad ejag lite som skick att kopiera och så fungerade det, och sista gången lära sig skiten igen och konstatera att nivån står ungefär nu som då: Hur kan Krupp ge mig en stark prompt inte så himla mager jämfört med ett GNU / Linux utan att jag kan kan kopiera en fil?).


File: grub.info, Node: Role of a boot loader, Prev: Features, Up: Introduction

1.5 The role of a boot loader
=============================

The following is a quotation from Gordon Matzigkeit, a GRUB fanatic:

Some people like to acknowledge both the operating system and
kernel when they talk about their computers, so they might say
they use "GNU/Linux" or "GNU/Hurd". Other people seem to think
that the kernel is the most important part of the system, so they
like to call their GNU operating systems "Linux systems."

I, personally, believe that this is a grave injustice, because the
_boot loader_ is the most important software of all. I used to
refer to the above systems as either "LILO"(1) (*note Role of a
boot loader-Footnote-1::) or "GRUB" systems.

Unfortunately, nobody ever understood what I was talking about;
now I just use the word "GNU" as a pseudonym for GRUB.

So, if you ever hear people talking about their alleged "GNU"
systems, remember that they are actually paying homage to the best
boot loader around... GRUB!

We, the GRUB maintainers, do not (usually) encourage Gordon's level
of fanaticism, but it helps to remember that boot loaders deserve
recognition. We hope that you enjoy using GNU GRUB as much as we did
writing it.

Lyckligt - jag firar - detta - för just Krupp är nu att det är i en domän där shit smärtar av och till. Annars när andra små komponenter i vardagen (bildrör i teven eller vad det nu kallas idag, en kabel i spise, en broms i bilen o.s.v.) är orättvisst värderade för dom som lagt kompetens m.m. kanske skymt helt fel (BWM skymmer den fina "trumbromsen" du gjorde som var som höjdpunkten på alla bromsar bilarna haft - Och bilmärke BMW kanske ibland, bilmärke X, Y får dig att se dålig ut genom att skylla krocken på att folk inte bromsat rätt: Jag bromsar med XX mer än jag kör Fiat). Mycket rätt. En glädje och få möta denna fina skapelse. Säkert så svårt som förespeglat eller åtminstone svårare än att läsa manualen om det hela (att avrunda på dator påstås reglemässigt är svårt korrekt: 55 minuter tog det mig örande det precis som man lärde sig göra det och läggande till en osäkerhetshantering för tänkt 32 bitars representation sist mot signifikansen: Lärde du dig det en gång är det ofta lätt men datavetande som skriver strunt om cell, floor m.m. defekt lärde sig det aldrig eftersom de inte läser just någon matematik - sunt val egentligen - och de flesta av oss vill inte oss hur man skriver en boot loader och då blir det repeterat svårt när färdig lösning finns oavsett hur orimligt att det har någon komplexitet versus en thin linux boot oavsett hur den tviingar upp sig).


Den som vill lära sig mer tyker jag för att ge skapelsen erkännande i att GNU Krupp behöver mer respekt via:Men praktiskt här betrakta gärna:


  • Default info-sidorna som likt magi (kanske Grub boot loader som gjorde det) finns i min Linux.
  • Resp. det kit för att bygga anpassade installationer av exempelvis Puppy nära och i Grub för alternativen de hanterar. Bara konfigurations-alternativen ger likt en sammanfattning av diverse vägar som vi kan lägga något föregripande relativt allt möjligt tänkbart såväl som troligen otroligt.

Betrakta gärna i info-sidorna diskussionen om diverse lösningar man tycker suger att använda (rörande "usb-floppy" eller vad de skriver att ett alternativ kallas) resp. lösningar rörande utrymme på hårddisk där Grumpy kan tänka sig att bo (allt utom det bästa är bara instabilt och dåligt: Men praktiskt rörande det mesta om värde för att lägga gömt angripande mellanlager kommer inga problem i all trolighet uppstå - Jag vågar lova att om force-flaggan på Krupp ger något så bootar det efter i värsta fall lite våldande på bioset) - Här nyligen för att få ut Kina-data fick jag ex. byta mellan mellan riktiga booten på 500 GB disk och 16 GB stick därför att hårdvaran stängde ner efter försök varje bootbart jag satte in av någon orsak men tagande något förstått som ej riktigt rätt till det korrekta löste sig väl.


Man vill som inte hamna där att man riskerar att säga Nu fungerar detta enormt bra men fan vet om det är Krupp eller något annat men sedan är det ett GNU / Linux. Jag kör Krupp / dator med ett OS installerat under det. Nästa gång ska jag bara boota och montera filer med min boot-loader jag ej kan editera.


Nå har man nått dit tror jag man orkar jämförbart i kompetens med NSA rörande detta nyhets-indikation för något år sedan eller så. Inte perfekt bedömt men jag brtukar ha en i min erfarenhet över alla år nu väldigt god känsla för ungefär vvar slagkraft visar sig ligga.


Och enorma möjligheter att gömma allt möjligt utan att man lägger märke till det finns: Bootar datorn som den ska tänker åtminstone inte jag sitta och röra saker som vanligen går sönder 10 gånger när jag gör det innan man nått fram.


Emellertid har jag anat en del andra problem tre år nu. Och nyligen raderade jag när jag tog bort diverse onödigt ockuperat på hårddisken den reversed äldre version av Ubuntu jag körde (senare filer av linux-centralitets filerna grunkorna - utan det vägrar den göra något när man ska köra).


Detta var på min internets-dator. Denna fick ersätta den flera år färskare laptop som föregick den när jag också på den hade en del hårddisk problem (i mitten när man började ana något mer möjligt).


Internetdatorn jag använde var en väsignelse att den gick ner. Någon från big government likt NSA som bara skulle höra den van i deras big money värld skulle felbedöma den ordentligt rörande vad den är. Den låter som en borr i väggen även med filtar, böcker runt om den (efter att ha klockat ner alla CPU:er och konstaterat att den ej är värld något).


Det var dock en gång i tiden och lite fortfarande Dell. Laptop också Dell.


Jag köpte också några Western hårddiskar (jag har cirka 10 - 15 av aktuella ungefärliga modeller här från dom d.v.s Passport - och tre av den känsligare medan modellen innan är tämligen ok som externa går - och många fler av My book som ligger för mig 2 T resp. 3 T - 2 T går att få egenheten i som visar ev. möjlighet precis som Passport Ultra).


My Book berörde jag ett exmpel problem med här faktiskt Att laga My Book 2T Essential religiöst med tobak: Let's priest it up (2014-02-11) därför att jag visste att den var störd av angrepp )det djävliga nu när man skriver därför saker ska inte fungera så fungerade sista metoden eventuellt: Startade den fem veckor senare efter att tagit ur den utan att prövat sista gången - Efter en vecka med 2 MB transfererings hastighet gick den upp till något bättre än default efter att jag rullade filssystem till ext3 - eller möjligen 2).


Sista Ultra jag sparade efter att givit upp på den öppnade jag upp för fem dagar sedan av och till petande på den under ett par dagar. Trivialt kan vi konstatera att de är modeller jämförbara med interna. Och det är just det som lite är grejen här.


De är inte begåvade men de kan mer än de kunde förr. Och faktiskt att ultran delade audioell signallering efter att jag mot slutet våldade hårdare (introducerande proterande tänkbara bitfel mot ev. krypterad internt tillstånd via klassisk metodik för det - mindre elegant kanske bl.a. rullande strömkablarna runt den) skutligen vågade lämna sin idea om att vara Western Vad då för signalering? Vet ej men kanske kan vi tänka oss att om man tillverkar många hårddiskar får destå och köra diverse sista tester och då vill man höra när de falerar.


När jag nu våldar hårddisken så att den ej kan nå modŕkort i den riktningen signalerar den 9 - 3 - 3 - 6 - 9 i (om jag minns rätt) beep. Samma som ultran mot slutet innan jag ej vågade försöka koppla den motor dator längre (ström o.s.v.). Annars om den falerar på boot men ej första efter ej är success så updaterar sig BIOS. Men ej när hårddisken falerad ej fungerande på evigheter når moderkort.


That's Chinese lego. If you violence it enough it go dumb and beep you right to the target cause it want's to be free.


Kan bero på tusen saker relaterat läck-spänning (användande en term jag i el-kurserna brukade lösa med att sätta handen på kortet så man kunde gå hem någon gång).


Men fan vet om inte hårddisken sitter och kan uppdatera BIOS innan man ens nått alternativ F2 och F12 (eller om det är F10).


Hamnar jag där någon av My Book falerar mer permanent är det tänkbart intressant. De har mer att vidröra i mer civiliserade domäner än elektronik (elektronik för mig är en konceptuell ekonomisk defekt relaterad till att saker är som att ingen som löser problem åt mig finns: Jag vill inte ha med det att göra och snart nog lär man förnedra sig i elektroniken igen då jag vill ha tusta samplers-datorer istälet för "borren" med kamrat: Någon av dom har mini sakerna med bara en processor och lite minne plus ett par USB portar tänker jag - 700 - 1500 kr med marginal i hårdvaran eller 350 kr borde fungera st).


Hårddisken i "borren" kvarstår att betrakta här men är bland det mer intressanta. Ty den var internet anslutningen under lång tid bakåt direkt. Det var från den som USB-diskarna angrips vid tillfällig access åtminstone en gång i försök att kunna se annat när jag därefter flyttade saker jag laddat ner till mitt nät som aldrig går i internet access (förstörande ett tag i alla fall en kostsam 1600 kr My Book: Fick mig att riktigt lacka ut faktiskt - Kan man inte göra sådant så att det ej besvärar när det misslyckas ska man ge fan i det).


Ev. lär jag försöka återkomma lite mer här (men som sagt: Elektroniken gillar jag inte - dålig Svenskhet o.s.v. (varför finns inte en ICA hårddisk?= Varför ska jag tvingas ha en kinesisk hårddisk ombranded två till tre gånger minst) och alltid när den vill mig något har den gått sönder -. Men något bör man lova tydligt excellent för fallet om aktuellt och ingen kostnad annat än min tid annars jag har rätt för den omvända kostnaden:


  • Vad jag ej första gången (komprimerat i arkiv) tog ner.
  • Men dock andra gången som jag tror mig veta var det ligger.
  • Samt allt data jag tog ner sista gången filtrerat d.v.s. värdet i vad det säger men ejrådatat varande för stort och problematiskt kanske copy right och så.
  • Samt när jag - ej planerat tidigare innan det här hände och jag blev som mer intresserad av vad jag samplade när det blev svårt - startar upp det om ett tag igen på några hundra tusen koncept utgångspunkter ign mot aktuella kinesiska datasystem (därav så sömnen ej störs att jag tänker köpa en 3 - 10 mini strunt-datorer grunkor som bara sitter och sparar ner på externa diskar).

Nirmalt därför att bra data kostar och har värde har jag väldigt som default svårt att dela något även när jag vet att det ej är värde-data. Det känns för statistik och samplat data tungt och fel. Så här tagande ett moraliskt ansvar får man ta lite emotionell kostnad dessutom flyttande en förvisso liten relativt allt men ganska djupt egentligen redan just för Kina och värderingen av koncept systematiskt av Big Red out of the shadow. Värst av allt lär jag behöva bryta närmare ett år utan att rökt en cigarr för att klra att motivera mig. Så både hälsa mentalt och fyssikt kostar mig också. En non fog lösning känns dock rätt här särskilt som jag kan se ett allmän moraliskt värde motiverande andra till sådant likt (för abstrakta tror jag starkt att det har tungt värde oavsett hur mycket man själv kan samla här - manuell kunskap är värt mycket: Och sådant kanske är lättare med all statistik för hur de gör via i alla fall ett par inte otroliga läckage punkter).


"Varande en sedan många år notoriskt rent av periodvis vän av tobak om än numera oftare tämligen lite och långa perioder neråt 6 st portionssnus är det ju traditionellt offer i tobakens hemkontinent. Hittar jag några cigarrer - med risk att rökt slut på den - kan det kanske vara idé att blåsa rök på den. Fungerar det bra ska jag ta till vana att göra det på mina diskar regelbundet i en vecko-återkommande högtid. [Red. Blås inte rök på disken. Jag tror att modernare diskar kanske är ganska toleranta partiklar men det är helt säkert inte vad som adderar bra till riskbilden. /Hans mindre sida med fortfarande något caring about people.]

Från: Att laga My Book 2T Essential religiöst med tobak: Let's priest it up (2014-02-11)

Bitväxlande fogging hårddiskar vågar jag inte rekommendera något om får sådant som My Book. De har egna mellan-lager svåra att trivialt förstå. Annars nedanför run-length kodning o.s.v. är bitväxling vad vi önskar på magnetiska medier. I brist på det kan man så klart försöka ge sig på att växla magnetiska fält utifrån eller om man tänker sig att kassera syra och eld (det fungerar medan utrustning känns som lite överdrivet elegant för varje non-very-big organisation - Lägg den i maskindiskmedel och sedan på grillen).

Och varför intresserad? Reaktionen vara bara blåst ty jag hade aldrig betraktat det närmare annars. De tycks läcka mer än värderingen låg antals koncept relaterat censur m.m. som jag ytligt gjorde lite extra separat för förutom att bara få själva datat bredare. I mening värdering information från manipuolering och riktad förändring.


Kanske - säkert om man lägger tillräckligt tid men med vettig mänsklig tid om man ej redan kan allt om kulturen - väldigt nära bl.a. vad jag exemplifierade ett behov jag tyckte någon annan borde göra:Mot reaktiuonen är vad vi kan se som ett uttryck i domän av det abstrakta konceptet paying the cost to do business:


"I the black arts - utan tvivel åtminstone eller ibland kanske mindre eller varför inte ungefär lika effekt som religion - handlar det kanske även om vi konkret är i religion övergripande om att paying the cost to make business ex. som konung eller blivande sådan betalande översteprästen lämpligt för korrekt god recension."

Från: Att laga My Book 2T Essential religiöst med tobak: Let's priest it up (2014-02-11)

Bättre är ingen låg-kostnad mig och ingen för någon annan: Och mest optimalt om än problematiskt på annat sätt i andra extremen är taxation av stat eller maffia ekonomi: Du bara betalar för en motreaktion av att du inte betalar ska inträffa. Därav att man ej ska underskatta betydelsen - tyngden - av att reagera tillbaka hellre än att låta dem komma undan. Kan du få glkädje - battle mania - är det så klart bra men det har betydelse också annat även om det kan ta lite tid. Se bara till att diskriminerbarhet finns. 411 l blod från mördade Eschemiter troende på Gudinnan tappades innan de sköts i den ryska tortyur hålan i Ablutha: Antikropparna skulle in i otroende för att - fast det är känt ineffektivt - bota TBC. De av de troende som blotat kristna präster sist vid högtiden tappade man blodet på först av mannen när barnens och de gravidas starkare blod var slut. Och att astro-raket-explosionen spred radioaktivt afall ännu engång - igen över - Tjernobyl i radie av 60 mil tystade man ner: Igen. Hur länge ska våra barn ha cancer för att Putin tyckte att risken om det inträffade bättre skedde där än någonstans han bor. Rätt över alla Moskva-Uriniter som Ryssland som vanligt ska ge cancer med uran.
Nå hårddiskar, och tillverkning av datorer är väl inte direkt big business, eller ens idag särskilt kompetens krävande men datat i sig var nu intressant i den sista problematiken där både mitt fel och pågående angrepp ställde till lite lugn och ro med en ursäkt att ej ha borr-oljuds-datorn igång. Det är lite som Ryssland när de firar höjden på det svenska hotet de fruktar med det här om jorden DN publicerade i morse: Jag menar vem pratar de till och vad är höjden på det jämfört med om någon svensk eller flera får för sig att prata liknande utanför Sverige till Rysslands etniska minoriteter? Vad är cdost to do business i så fall? Ofta är risk management defekt med andra ord och en dimension av learning tycks vara verkliga: Vitryssar, judar, araber, buddister, kineser, mongolider eller vad helst. Med så många och stora är kostnaden för sådant Rysslands övar sig med ny (och det är vad man gör från ny-etablering för - jag vill säga två år sedan men det var nog fem eller sex). Bara tur att svensken i gemen troligen mest tycker att det är kul.


En annan entitet - mycket kompetent och kunnig - jag bl.a. kanske lite relaterat dålig kod eller så samplade väldigt hårt långt ovanför vad uttryckt accepterat resulterade i en låsning (en av få på den IP-adresween) - och jag klagade e alls här ty deras värde är så fint och här helt mitt fel - kan man kanske tolka reagerade långsamt efter det (låsning borta) genom att publicera ut färdigt den statistik jag uttryckte att jag huvudsakligen var intresserad av och motsvarande väl ett typ-behov hos många andra: Därmed förstärkande sin position i världen i detta segment samtidigt som man inte blir irriterat samplande värre när de brottsligt skadar ens samplingssystem likt Big Red, Större värde för dom, stort värde för många som har nytta av det, och att man könner att för ej kostnad gör man gärna dem en tjänst.


Egentligen inte riktigt vad jag ska säga relevant specifikt men helt ok data för counts mellan samförekomst koncept (särskilt om du bryter upp klassisk ngram representation utifrån någon modell av det och utnyttjar det med jämförbar sampling du har för att skatta vad som saknas i endera).Verkligen att allt jag någonsin sett från National Institute of Health när det kommer till representation av koncept rörande hälsa, deras datarepresentation av forskning, search-funktioner, The Specialist m.m. för natural language processing m.m. håller mycket hög kvalitet. Vad det säger sig ge ger det bättre rörande fel än normalt genomsnitt. Särskilt data forskning tror jag verkligen adderat hastighet forskning och innovation: Vi ska minnas att bara för några år sedan fanns inget ens jämförbart enkelt tillgängligt. Det samma gäller några av de andra verksamheter ursprungsprojekten en gång innan NIH började i (militära projekt språk). Särskilt dyrt när vi jämför med liknande men området förtjänar högkvalitet och här ska vi se det som vad som ger infrastruktur forgtående adderande effektivitet i hela området medicin. Kan man spara försvinnande lite i andel där är det fortfarande riktigt stora värden.


Här blev bara resultatet att jag funderade om annat data läckt in (från något annat än det mer diskreta som tycks vara fallet större i antal än jag spontant tolkat sådant som censur från). Annars hade jag aldrig märkt det och aldrig samplat dem längre än säg några veckor efter att det var stabilt att Big Red ej tänkte göra massmord i Hong Kong varande den nyhetshändelse jag önskade följa när aktuell tidsmässigt över alla kinesiska ord och några till som min kinesiska elektroniska ordlista har översättning av (100 000 där plus cirka 40 000 andra koncept särskilt följda samt några hundra tusen där ej slutfört i engelska koncept vilket var just där läckaget visade sig). Nu lär man ju bara av prestige först köra ett par miljoner ensamma koncept och därefter borra samband mellan dem vidare. Ett års sampling. Så att diktaturen ej får för sig att vi i Europa är så "särskilda" som sådant som Greklands-EU-processen m.m. får oss att verka för dem (är EU djävligt sluga strategiskt mer än något annat eller bara lite förståndshandikappade? Öppenfråga i diktaturens politiska polis rapporteras det trovärdigt - Kan alla Greklands-shit vara menat att göra ekonomi-osäkerhet större för att underlätta riktad downing kinesisk ekonomi för att hjälpa upp demokrati: Är det vad EU kör (!!!!!!! Lika mycket särskola dom som EU) - Vo frågar någon intellektuell engagerad lokalt här som vi kan plocka in och förhöra några veckor: Han eller Hon vet nog (!!!! Idioter) - Jag vill mena att ett redje svar finns: Politisk särskola och Så saker som fungerar oavsett område).