Folk-Hasses The Art of Movement

2015-07-17

För att steg ifrån det simplistiska konkreta och ramla sönder när fysikens lytningar, svensk traditionell nära död (bra för glaset vi har... Och vi slipper köpa nytt), och den råa realism åtminstone jag firar att Game ofThrones vågar lyfta fram (varför ska den här förljugna vardags-romantiken dölja det hårda livet jag med flera lider här i Stockholms slum i utkanterna i det som kalölas Uppsala... Här om du inte hugger först får man veta om man hade överlevt utan den redunans vi alla ska ererkänna är rätt).


Att likt HBO offra en gigantisk summa intjänad redan på klassis "romantisk sennatts reward" för att likt när gambling industrin definierade om konceptet Casino till att ha något med spel och dubbel att göra ta naket in till 18 - 22 teven känns främmande för mig som moraliskt mer av konsument: Jag kan uppleva min skulle inte själv göra en teve-serie som denna. Dock offrar jag ett glas för illustrationen (100 kr st men jag räknar med att få återstående fyra - sex för kanske 25 - 50 kr när jag går och okynnes köper dem styck: Drar ner priset - Annars över-pay: Oavsett hur dyrt och konst betalar glas och keramik dåligt andrahand).


En perceptiv kvalitet med glasen är att de ökar fokus på drycken och stimulerar närvaron i rummet. Man reagerar när de rör sig. Upp till säg så mycket som 40 grader rör de sig obehindrat. 1 en av 2...

En ansträngning gjordes för att hitta en liten bronsfärgad flaska att balansera på dess balans-kunniga glas. Koppar är ju tillskillnad från grönt några år sedan ordentligt i påkostnad brandbuilding rätt just nu. Guld är som vi alla vetat länge vulgärt. Och nu också för kvinnan. Men är inte silver lite för diskret? Koppar. Men vi nöjer oss med portvin: Portugal har ju alltid varit viktigt för mig. Ställer någon mig inför valet att dricka Maderia och Portvin ska ingen i Portugal tvivla på att jag dricker upp för dem. Alternativet hade varit konjaak men portvin tar konjaken i densitet rätt resvertraol pre-kursors och nedbrytningsproduukter vilket brukar jag något för humöret för mig (men det varierar verkligen mellan indiver) per krona medan rödvin bland vad jag sett framme ligger över båda i gram per krona (räknat på Grönstets: Sverige har alltid varit viktigt för mig och jag vill att svensken alltid ska känna sig trygg i att om det står mellan att dricka upp för Sverige eller Frankrike kommer jag alltid dricka Sverige först - Jag brukar jämföra med att flyga från Arlanda till Paris och så tillbaka hem).


Min konstnärliga humorstiska sida skymmer ej min folklighet: Jag tar gärna dragspelet och dansar folktango runt Missommar-granen vid Missommar


Jag tycker det är viktigt att säga. Ingen ska skämmas för att vara stolt över sitt ursprung och sin kultur. Dragspel, community sharing som Missommar-dansen är viktigt. Det ger oss rot där vi hör hemma.


Så där... Kan vi känna oss trygga i att ingen glömmer min konstnärliga, folkligga sida... Det är som jag sa till elektronikbutiken när de föreslog att jag skulle använda hemsidan:


I Myggträsk, utanför Obola, där jag bor och är annat än nu för detta, har vi inget internet.

Nu har vi till byalaget fått 300 000 kr av EU och Sverige för att undersöka om vi kan ta 100 Raspberry och med WLAN och spika upp på träden tills vi når en gammal GSM mast som står utanför Bööldkosjuka Kyrka ska du förstå att vi kommer skriva det i sammanfattningen till EU hur dåligt er internet-butik fungerar här.

Kul, folklig, öppen för kultur även när det handlar om etniska minoriteter. För mig är det lika naturligt att skämta om sådanta som de där som för vanliga svenskar här. Dom är lika Sverige för mig.


Sverige är viktigt

Ingen ska känna att det är fel eller konstigt att våga säga som jag att jag äslar Vackra få-boende orter som Obola lika mycket som Stockholm. Inget glädjer mig mer än om jag lärt svenskens dragspelsmusik nog för att inte behandla nationalsymbolen med rätt tyngd ta dragspelet och dragfiolen med mig ut och spela mig station till station ändå till Ystad utanför Riksgränsen. Och ej att jag reser dit som de vulgärt ytliga: Åka skidor och handla den billiga norrlandsspriten (som ung försundade jag här och köpte en dunk under Värnplikten för 120 kr / 3 liter ca 30 - 40% men jag har växt): För mig handlar det om Sverige: Folkdansen, Färgglada dräkter (Svenskdräkterna är lika bra som de i svensk teve vanligare Amazon-indianernas fjädrar). Bergen, dalarna, Sjöarna, Skogen, Och Missommar Trädet.


Sverige är viktigt. Och fan finns bara av den giftiga sillen och det är blot högtid är jag då inte den som är mindre svensk än att jag offrar lite arbetsminne och cancer-försvar. Det är den tyngd vi ska våga stå upp med nu när striden om Östersjön står. Ta viket folk runt Östersjön som helst: Jag om det behövs äter 10 ggr mer kvicksilver, dioxin och karboner med påhängt klor, fluor eller värre raktivt om det behövs.


Och ingen djävla skåning eller stockholmare (dansk-djävlar hälften av dom) ska komma och kalla mig rasist för det.


Folk-Hasse: Kul och en av Er

Sådan är Folk-Hasse. En reko vanlig medborgare som du ej överdrivet teknik-nörd fixerad. Och både som Svensk och Programmerare förstår jag att Svensken alltid är lite inföding precis som nörrlänningen - Sp länge vi har lite närmare unicode varning kring å, ä och ö är vi alla lite lite prekultur. Fyra år tog det Perl-core folket att få ordningen på sina små unicode-defekter och att det är civiliserat folk märker vi av att det knappast lär hända att unicode koncept dyker upp i soråket Om $a Är en Å. Med tiden lär vi nog alla svenskar bli modiga nog att lämna sådant till nörrlänningen ute i skogen utanför alla landets Myggtrsk. Sa sager jag atminstone och jag brukar fa ratt har aven om det kan ta fyra ar innan kinesian inte behover c-escapas." Inget attmisstrosta over: Tank bara att Ryssland, Kina, Spanien, Grekland, Japan, Indien, Araberna och alla andra grovrare infodingar.. Eller Aland som ar dar Sverige ar.


Och man behover inte ens göra ae m.m. Civiliserat folk laser felfritt anda. Ar det inte dags som i bilden bade forsa lutningens fysik (och om ej vad vi vagar forsoka med praktiskt för att lra om naturens lagar) och gora oss lite battre? Eller ska vi alltid likt tysken generera oss med gammal 1600 - 1800-tals skrivande? Hur lange ar vi fore tysken fortsatt?


Nå jag förstår att det kan vara lite jobbig för en del av er. Så ett tag till är jag en av er inan jag tar ett steg upp från Myggsjös underliga mystifierade "bokstäver" de tror behövs för att någon gamling i söndagsskolan trodde de höll pesten borta.

För mig är ni alla det samma. Svensk-djävlar, tysk-djävlar, dansk-djävlar, norrlänningar, skåningar, förbannade kommunister, vuklgära amerikaner... Japanerna och kanadensarna håller jag för lite mer. En bunt infödingar. Och dom förbanbnade gekerna. Tusentals år utan något nytt bra byggdes efter - tror jag en Svensk Faktiskt märkte upp sig med att hjälpa på traven med ruinernab bombande lite - Akropolis. Och sudaneserna - vad kallar vi dem numera? Någonstans får man kanske acceptera att man inte ska tvingas hitta på något nytt passande när de beter sig precis för att bekräfta varje negativ stereotyp om afrikanen. Libyens folk är jag mer osäker på hur mycket inföding de är. En massa uEU-bor har ju varit där och gjort EU-tidsperspektiv-politik så jag vet inte om de kanske börjat sätta sina fredsförhandlingar efter EU's normala hastighet när det gäller utrikespolitik (eller får vi verkligen hoppas inside time perspective - År efter År och ingen budget i balans ännu och trots alla myter ingen överrenskommelse (på nivå att kinesen blivit misstänksam och fått för sig att det är del av någon skära-låne deal med Grekland där man ska använda det hela för att hjälpa ner deras ekonomi till revolution: Vad de skriver sig ha frågat arresterade folk om sista månad - Gäller att tänka på asiasen som inte begriper EU's tids-ramar)


Må det vara en trygghet för er i alla fall att man kan lita på att någon i alla fall är såväl abstrakt kreativ, folklig, komisk och kul och om någon gång lite "tekniskt" på ett bra ej nördigt sätt. Etniskt engagerad också. Folkdansar runt stången och äter dioxin fisken lika bra som en kustfinne för att inte tala om skogsfinnarna. En positiv mitt med lite hopp. Ser möjligheter ocjh så. Muntrar upp med kul skämt ibland.