Hjälp 700 st invaderade oss: Och efter så många år är det fortfarande helt ohanterat

2015-02-14

Havande redan argumenterat (närmare i alla fall) rationellt i:



Kompletterar jag detta med att här göra mig hånfullt rolig över Italiens ständiga rop på hjälp om båtar med flyktingar fortgående nu flera år regelbundet utan att de tycks ha gjort något alls själva rörande etablering av gränsen (fokuserande bara på vad som sker efter att dom är i land).



När problemet i försvarliga andelar ägs av resp. land saknas ofta förmåga att hantera problemet utanför effekt när den realiseras inom nationen därför att länderna var för sig saknar potential stor nog för att skapa långsiktiga värden hindrande problemen via utrikespolitik. Såväl som att det ej är bra att EU:s övergripande säkerhet beror på greker och italienare: Så låt oss korrekt ej använda termer av negativa stereotyper och hellre säga att det är problem mer ekonomiskt effektiva att lösa gemensamt (och ge det några år är det lika gärna något i Benelux, Skandinavien, Baltikum eller vad helst i övrigt vars leveransförmåga perimeter-skydd känns tveksamt i realisering såväl som möjlighet att snabbt förbättra)


Ekonomiska frågor är viktiga värden EU kan ge. Emellertid hör försvar dit ty föga i nationernas budget är lika dyrt som försvar.