Vek-hammed kan vara nedavlad version av Mu-hammed (kanske korsad med den Gula Tibetanska Självmords-eldaren)

2015-01-10

Det slog mig just att den vek-hammed jag valde (lätt felaktigt i vantage point av sexualitet: D.v.s. ej fel att vara homo men vad gay-hammed folket lägger i den stereotypen sitter dom och realiserar själva i sådant som Frankrike) kan vara en senare realisering. En så att säga nedavlad version av Mu-hammed.


Låt oss leka med tanken att Vek-hammed med sitt vek-folk ledde processen för att etablera kontroll över Mecca:


  • Vek-hammed och en släkting med en kvinna dyker och kastar vassa stenar, spjut eller något på några stycken. Lyckas döda en bunt.
  • Agerar sedan lika irrationellt - uppenbart med någon självdestruktiv drivkraft till att det hela ska sluta i döden - så att det några timmar senare är döda.
  • Ingen kontroll över Mecca är etablerad.
  • Media-flocken uttrycker istället mer beredskap och detta redan när Vek-hammed flocken inte kunde ta ut mer än tre personer i försöket att etablera geo-politisk-kontroll över den dominerande kulturella stats-staten.

Men det var inte riktigt så det gick till:


"In March 624, Mohammad led some three hundred warriors in a raid on a Meccan merchant caravan. The Muslims set an ambush for the Meccans at Badr.[15] Aware of the plan, the Meccan caravan eluded the Muslims. Meanwhile a force from Mecca was sent to protect the caravan. The force did not return home upon hearing that the caravan was safe. The battle of Badr began in March 624.[16] Though outnumbered more than three to one, the Muslims won the battle, killing at least forty-five Meccans and taking seventy prisoners for ransom; only fourteen Muslims died."

Muhammed in Medina - Conflict with Mecca | Wikipedia

Blod mellan resp. flock existerade. Tycks för mig att resp. part var delaktig. Oavsett etniskt-resonerande givet beslut om att ta konflikten agerande man tycks det rationellt.


Ingenting runt Frankrike-incidenten är rationellt eller ens friskt:


  • Ingen möjlighet att etablera samhälle i Frankrike ej accepterande att andra subkulturer äger samma frihet som alla andra finns.
  • Än mindre kan man komma över och ta kontroll.
  • Det finns inte ens någon Vek-hammed-flock-ledare som tänker i sådana banor med några få undantag.
  • Och om uppnår inget mer än att förhoppningsvis motivera media såväl som andra att reducera förutsättningar för mer seriöst (om sådana alls är möjliga) att uppnå målsättning (om sådan nu finns i seriös-mening: jag tvivlar - metoden har ju prövats många år utan att folk slutar använda koncept Vek-hammed-flocken menar att de har inmutade).
  • Och förutom att det hela var totalt meningslöst i alls realiserat värde eller uppnått för sekteristerna förbrukade man hela den lokala flocken genom inkompetens.
  • Själv-destruktivt beteende spelande uppenbart för att förlora från start: Ge upp från start men lite spektakulärt.
  • Spektakulärt på detta sätt mer generellt resonerar en del i försök att hacka eller lura Mohammed att acceptera Vek-hammed in i paradiset. Och vi hittar inte den riktiga tyngre striden skapande verkligt värde eller troligare klarar ej att spela för att vinna: Så vi ser till att förlora spektakulärt så kanske vi lurar Mohammed.

Och jag kan säga så mycket givet att världen ej är perfekt i rationell mening vi människor kan bedöma från verkliga förstådda förutsättningar gäller antingen att det är upp till oss skapa rationella värden själva alternativt att det bör finnas konkreta säkerhetsdefekter i skapelsen (ej perfekt så all kunskap om komplexa skapelser vi faktiskt har i riktigt vetande indikerar att de ska finnas) d.v.s. att den kan hackas. För det senare fallet borde i all rimlighet något konkret dokumenterats trovärdigt. I andra områden (ex. internet) gör ju folk som realiserat en säkerhetsdefekt ofta (väldigt ofta) just trovärdiga uttryck av att de gjort det.


Här är det bara Vek-hammed som självdestruktivt lurar sig själv och spelar för att förlora. Att skapa riktigt värde är tungt. Det tar tid. Riktiga aktörer med etablerad slagkraft och vana och att försvara inmutade monopoliseringar av makt och skatteuppbörd i små subkulturer existerar (Al-Assad, Kinesiska kommunistpartiet) försvarande verkliga värden på konkret mätbara nivåer i den verkliga värden där ledande personer (för ett mindre land från en familj och på lägre nivå men fortfarande högt kanske några hundra - upp till tiotals till och med mer miljarder US Dollar årligen som tas ut i korruption i alla nivåer för den relativt hela folket mindre flocken men väl så stor när vi jämför Kinas kommunistparties högre ledarskikt med lilla Al-Assasd flocken).


Det är jobbigt. Det fodrar att du tänker rationellt. Det tar tid. Och för att få värdet under processen fodras att du tänker rationellt undvikande självdestruktiva "hoppa ut på skyttebanan med en röd protest-klädsel ingen människa mer än fienden ser" - skapande delvinster födande battle hunger för mer.


Och nere i Kina. Har vi inte ofta nog Vek-hammad så går ut för att spela för att förlora. Yxande lite på några stycken föga relaterat konflikten folk på tågstationer? Jo. Och inte bara tappar man folk som hade gått att göra något vettigt med utan potentiellt allierade i den övriga populationen tappas. Sten-dumt, själv-destruktikt och spelande för att förlora för att man inte tror att man kan mer än det.


Och jag säger inte att risker inte finns att hantera i EU nu såväl som åren föregående. Men incidenten var inte kompetent i något. Mycket annat som försökts har falerat och ibland lyckats realisera spektakulärt självmord inkluderande några föga relaterade i andra flockar. I Frankrike-incidenten tror jag verkligen inte att inte viss sund (ej miss management) hanterande av säkerhet redan på nivå där kostnad är föga ej hade inneburit att det hela misslyckats. Det är Vek-hammad som är aktör i sådant här.


En sjukdom i samhällskroppen där vi alla har visst ansvar att långsiktigt reducera risken för att detta realiseras. En del säkerhet krävs så klart också. Men i all rimlighet ska väl annat än det nedavlade Vek-hammad finns i det hela så att en rationell process skapande vettiga värden också visar sig. Såväl samhällsbyggande i diverse entiteter i "ej-stabil-demokrati", i diktatur, eller demokrati men i behov av bättre funktionellt samhälle levererande riktiga samhällsvärden (riktiga ekvivalent med länder som haft demokrati länge klarar att ta ut i utdelning). Och om mer av Mohammeds ta Mecca med några hundra krigare faktiskt klarande det snarare än att man dödade några och sedan ställde sig och väntade på att dödas av fienden därför att man inte gillade vad den andra religionen tyckte om ens egen religion snarare än som här faktiskt snarare vara i process av geo-politisk-kontroll mer än religion (i mening drivande konflikten i konkreta faktorer vi idag kan bedöma) bör väl kunna försöka återskapa gamla tiders flockar och gå österut och göra något aktuella etniska områden i Kina. Vem vet kanske kan det rent av få ut något vettigt av munk-djävlarna borta i Tibet som också självdestruktivt spelar för att förlora mycket menar jag besläktat förutom att de inte känner att de vill elda upp någon mer än sig själva (självdestruktivt beteende av dessa två typer är aldrig vettigt: det ger ej värde - men i skada på den egna flocken är Tibeterna troligen lite bättre därför att de gör inte mer än att få fienden att le glatt och bättre klara att motivera sitt förtryck i Tibet - medan Vek-hammed dessutom motiverar andra flockar till konflikt vilka i stort egentligen inte brydde sig i skvatt om vad Vek-hammar flockarna tyckte och tänkte om sin religion eller vad de gjorde i sina länder): Två psykotiska företeelser som kanske kan mötas i läkande samtidigt som de kan bygga något fint tillsammans.


När vi nu jämfört Vek-hammar med gamla Mohammed kan vi ju också passa på att referera till Mao rörande regionala etniska grupper och deras domäner, resp. Taiwan. Under inbördeskriget uttrycktes garantier så många gånger och motiverades ordentligt och djupt i den aktuella subkulturens trosföreställningar. Mycket av vad som hänt senare har förutom att gått ifrån detta vad man kan misstänka möjligen är lätt relaterad till om aktuella etniska grupper köpte garantierna eller tog dom för dom kineser dom var vana med kom över gränsen. I Tibet mötte dom mer motstånd under Den långa marschen (stor-händelse under många år efter för alla som deltog). Tibet-flocken rullade ner stora stenar på dem och sköt med pilbågar eller något liknande. Konflikt föder konflikt. Ibland behöver man ta konflikten. Optimalt är om resp. entitet kan tänka rationellt och undvika direkt själv-destruktivt (munk-djävel som eldar upp sig eller Vek-hammar som kommer och tar livet av dig, några fler och sig själv med en yxa) eller kommunistpartiets topp med etablerade förmögenheter som tar irrationella risker (går det långt eller snabbt och brett så tämligen troligt är bra många i denna grupp döda innan det är slut) endast för makt-belöningen och en upplevd konkurrerande flock. Fråga din gul-munks-präst om du kan rösta på en Vinna Konflikten Buddha: Vem vet kanske går det och det räddar livet på en vän eller åtminstone ger dig bättre bredd och djup i linjerna när ni går ut för att vinna istället för att själv-elda eller roa diktaturen via andra spektakel (men fan om det inte är bortkastad tid att förklara för er och vet att för mig på denna blogg är det inte poäng för mig att ni sitter och dum-läser utan att få något vettigt gjort: Antingen är ni för slöa för att ödsla tid på eller så behöver ni något mycket större eller väsentligt skickligare i förklara det mest triviala i sådant: Munk-djävlar).


Varande just rationellt tänkande reflekterade jag förövrigt 2012 eller 2013 ev. möjliga värden av självmords-eeldandet:



Upp, ner eller stilla? Terrorism och Självmords-eldande


Så vitt jag kan bedöma har - som förväntat så klart när självmords-eldande inte tänker rationellt utan går ut för att förlora från start - förutsättningar för något värde bortom annat än direkt otrolig framtid. Det är bara vekt, självdestruktivt och värdelöst.


Fler länkar till diskussioner om självmords-eldande finns i Självmords-brännarna: Tsering Woeser fördömmer. Ett exempel på mer av tänkande rationellt med utgångspunkt av värden som är mer än religion och som går utanför byggande av personlig brand power mest internationellt som belöning för att man känns så lugn och säker precis lagom revolutionär utan anti-ekonomiska eller otäcka nyhets-karaktär (samma sak som för kommunitpartiet att glatt hånle åt Laman) finns bl.a. i Dalai Lama: Vem sätter honom på ålderdomshem? Och när? (maximum Lama-problematiken låg något innan detta inlägg vill jag minnas i samband med att han hade egentlig depression där han efter vistelse sjukhus inte fullt själv eller i organisationen var på klara med hur depressiva symtom påverkar resonerande och bedömning av omvärlden men varken före eller efter har han med sin subkultur som har mutat in hela Tibet-befrielsen klarat att leverera ett enda mätbart värde).


Lamans gubb-gnäll är dock forgående pågående problem sist jag följde upp Tibet - Kina under tror jag första kvartalet 2014. Gubb-gnäll är varken meningsfullt för att vinna konflikten eller ens religiöst rituellt riktigt för en Buddha oavsett subtyp. Kanske är Laman inspirerad av Li Ka-shing i någon gemensam organisation man är medlem? Eller bara att man har passerat den ålder där det faktiskt är dags för hemmet om man inte begriper själv problemen man skapar) kvarstår dock även om saker bättrat sig något jag vet inte riktigt hur stor skillnad det i faktisk effekt det är mellan bara miss management i någon av att avsaknad av skapande värden är given information sedan år resp. om man är medlem i något hemligt kinesiskt brödraskap tillsammans med andra gamla gubbar folk känner igen namnet på. Vad man behöver är nytänkande med en hyggligt ung Begtse Lama som gör mer än av gammal vana åkande över och roar kommunistpartiet när de vill ha någon att skratta åt eller i depressions-dimman saknar förmåga att se fel i att hans flock börjat självmord-elda bort sig i brist på vettig management och konstruktiv battle hunger efter seger född av rationella åtgärder där man faktiskt lyckas i delsteg.


Relaterat


Skämtteckning: Dalai Lama och Libyen
2011-04-27


Riktad information - Identifiera potenta symboler 1: Similarity med perspektiv




I The Big Dog förklarar dominerande makt och sätter den nya världsordningen via strategiska ö-affärer (inkl. en bit Gotland) har vi förövrigt ett till exempel på Vek-media-kulturen (om att visa The Big Dog för dem i titel hade någon inspirerande påverkan är ganska osäkert: Även om jag egentligen skrev det mest för mig själv gäller att The Big Dog uttrycker aktör för media är aktör utanför just vara media ej riktigt normalt men när du angrips behöver man vara aktör försvarande sig och vad mera därför att man är media och påverkar läsande behöver de se att media-flocken inte bara överlever utan vinner - Om du är aktör eller inte är rörande det mesta med väsentlig påverkan i positiv mening samhälle upp till dig själv d.v.s. du varken ska förvänta dig eller förutsätta dig att aktör ledning kinesiska kommunistpartiet, Obama eller den här flocken som skickar brev till diktaturer för att protester ska lösa dina problem i din geografiska region rörande din etniska grupp) där illustrerad med:




Att hantera Dalai Lama: Dags att ta lärorik attityd-misshandel till ett rationellt anti-kommunistiskt människooffer


Nyhetshändelsernas tid och information resp. påverkan från inlärd värdegrund


Sydsudan, Japan och Tibet: När motiverande abstrakt kraft behöver möta konkretiserad realisering


Inlägg Sista April Uppsala: Flykt disk, eldsläckare, eldstålets gnista, pistolen och den tibetanska sensmoralen (2014-04-30) inkluderar förutom några förklarande visualiseringar av hur eldande-samhälls-defekten går till en inledande inspirerande illustration med några symboliska alternativa metod-vägar Tibet-flocken efter alla misslyckanden med andra metoder kanske borde titta på. Jag inkluderar den nedan:




Eldsläckare: Hantera självdestruktionen och spela för att förlora kulturen.


Pistol: Försöker någon skjuta dig: Ta fram din pistol och skjut tillbaka. Att du är munk-djävel är ingen ursäkt för att spela med förrövaren i övergrepp oavsett om det handlar om själmords-eldande eller något av en mängd andra underligheter om munkarna håller på med.


Hårddisken: Konflikten i information ska vinnas i Kina. inte Norge, Sverige eller en bunt medelålders amerikanska forskare och professorer inom kognitiv-psykologi. Analysera och reagera med effektiv information.


Eldstålet: När du brinner själv förlorar du. När fienden brinner är det åtminstone inte du som brinner och kanske en bra sak. åtminstone tror jag många i kommunistpartiet bara älskar när en till munk-djävul kommer och eldar upp sig skapande fina motivringar för fortsatt diktatur och förmyndarkap över Tibet.


Vattenflaskan: Självdestruktionen tillsammans med subkulturella faktorer torde vara relaterad uthållighet under den långa process detta varit och kanske kommer vara fortsatt. Att hantera via supply management där man i begreppet inkluderar psykiska faktorer.


Är du kulturbärare i en flock har du ett ansvar - eller om vi så vill behov av om konflikt ska leda till något vettigt - att förebygga manifestationer av Vek-hammar eller munk-djävel. D.v.s. se till att de används rationellt innan och via övergripande rationellt handlande ser meningsfullhet.