Vek, gubb-gnällig och moraliskt defekt: Men rik

2015-01-10

Ett moraliskt föredöme:



Tänk så fel jag hade:



Ups. Får korrigera mig. Helt defekt söker han uppnå en reduktion av demokrati d.v.s. gör motsatt mot det moraliskt korrekta handlandet.


The government hopes to pass reforms enabling public elections for the territory's leader in 2017. Under the reforms, a committee will nominate candidates who will run for the post.

Pro-democracy lawmakers have criticised the reforms and vowed to veto them.

Moraliskt defekt stöd för reduktion av demokrati innebär ej ett värde för någon individ i domän av statsskick, val o.s.v.. Inte heller så för Li Ka-shing.


Om nu inte Li Ka-shing börjar bli dement kan vi därför högst rimligt anta att ett värde utanför domänen finns realiserat just för honom. Ex. att han och hans i antal och effekt av uppsamlad upplevelse av förtryck, positiva särskilda värden o.s.v. är försumbart mot samtliga som gynnas av att Hong Kong och Hong Kong's folk och Kina på fastlandets folk vinner här medan diktatur förlorar.


Kanske är Li Ka-shing inte bara moraliskt korrupt utan är "små-löjligt korrupt" på en lägre nivå där han egentligen inte får något utan bara är gammal-gubbe små-nervös för att någon ev. ska komma och ta hans saker eller göra det svårare att sitta och ha en massa skit han samlat genom åren mer än varken han eller någon annan har nytta av hos honom. Och tycks det ev. gör att han börjat gagga runt förstörande för annat.


Det ända positiva med denne person med uttalanden är att förutom för väldigt rika personer gäller att inga andra får utrymme att uttrycka kombinerat gubb-gnäll, löjligheter och allt relaterat just den folkgruppen. Bland politiker faller de bort långt tidigare än de når dit. Och bland övrigt folk ses lättare vad det är för sorts strunt.


Hade det har nu inte varit vekt hade han tagit på sig en uniform och gjort verklig nytta genom att ge de dum-passiverade Tibet-munkarna något enkelt nog att som första steg ut i verkligheten försvara sig mot - som man om sund och frisk gör det: För att vinna - utan att någon behöver känna obehag av att det kan vara brott mot internationell kutym om någon sunt välmotiverad hanterar risken pro-aktivt. Eller p.s.s. för fastlands-han-kineserna och särskilt Shanghai-folken. Hong Kong flocken vi såg förra året gillar jag: Jag skulle inte drömma om att ge några särskilda råd till dem. De vann ju en lagom stor första seger. Mycket sundare än att som bl.a. tibetanerna som går ut och förlorar år efter år. Hong Kong flocken gör vad de känner är rätt själva och ska ej läsa Tibet-råden i sådant här. Fungerar det och levererar resultat ska man inte försöka laga det med ej praktiskt i den konkreta lokala domänen metod som levererade.