DNS-förgiftning känns väldigt retro

2015-01-27

DNS-förgiftning har mycket av retro i sig. Det hade sina tunga dagar - när ibland alternativen till och lösningen för känsliga konstruktioner krävde så mycket mer att få till än idag - innan 2000. Är det nu inte egna defekter som orsakar detta (såväl som en del antagligen tekniskt besläktade incidenter förra året såväl som 2013) kan jag tänka mig att de har en försvarlig mängd timmar framför sig att reda ut säkerhetsarkitekturen. Min erfarenhet av DoS (om vi väljer att spekulera att det kan vara just det) är också den tämligen retro (Hans Husman: Introduction to denial of service skriven ca 1997 - 1998 om jag minns rätt) så mer moderna koncept avstår jag nog bättre att spekulera om.



Ett uttalande i den senare kändes lite udda. Det argumenterades att regimen knappast skulle utnyttja censur-konstruktionen för något olämpligt drabbande världen i övrigt därför att man knappast kan neka till det. Samtidigt är nu kanske just det vad som skett. Om än svårt att veta säkert. Oavsett vilket bör nog perspektivet vara mer från pågående verklighet.


Icke relaterat???



Men så klart själva nyhetsbredden normalt gör att man kan passa samman diverse tillsynes relevant utan att det verkar orimligt. Tills något konkret indikerats ska man nog ta det som troligast att diverse runt Facebook kan vara orelaterat.