The Bull tar nu hem senaste månadens miljard-vinster

2013-09-23

Det lär vi se också i Asien ett par tre gånger de närmaste veckorna. Samlad riktning dom veckorna som mer kanske ger fortsatt-hets känsla, medvetenhet vad man nådde tiden som var närmast bakåt o.s.v. riktning rätt framåt nu. Men visst att det också finns en osäkerhetssjuka i USA etablerad genom år där man utanför eget agerande och agerar utifrån tänkt agerande från peers överskattar betydelsen Fed har. Hade Fed i egentlig mening betytt något utanför rent irrationellt agerande betytt något hade hela problemområdet för många tiotals år sedan varit hanterat men sämre tider återkommer regelbundet.



The Bull och The Bear - såväl som The Tiger och The Dragon - strider just nu i något högre intensitet än vi kanske vant oss vid sista två åren. De strider alltid med varandra och när en etablerar för en kortare tid dominans över den andra kommer förändring. Det är människans historia i ständig skapelse och alltid - om något varierat i hastighet - konvergerande mot en bättre värld. Såväl The Bull och The Bear kan väcka The Tiger men här och nu tror jag nog The Bull är vän till The Tiger därför att The Bear känner vi så väl från åren som varit och ingenting väsentligt händer i större frågor vi inte redan sett.



Och skapad gemensamhet mellan The Tiger och The Dragon är frigjord rikedom, reducerad osäkerhet för dessa såväl som världen, under år som kommer. I det finns dom länge verkligt goda åren - kanske närmare 20 goda år när om mötet kan ge lugnet varaktigt moraliskt såväl som i stabilitet i större delen av världens ekonomi - realitet att inte mer än välja. En väg från det som ej står kvar i dagens osäkerhet finns - om isolation Kina ej ses som möjlighet - och det är The Tiger och helst att The Dragon orkar mer än att erkänna det centralt också kan etablera det samlat i sin organisation och börja den lugna övergången som bevarar det samhällsvärde redan skapat och börja bygga verklig rikedom i guldet från kraften frihet ger. I stora frågor finns ingen prestige. Klarar The Dragon detta är det korrekt dennes seger och dennes plats i historien.