Ej möjligt att vänta: Regering måste ingripa polis-problem nu

2013-09-23

Givet uppgifterna i bl.a. DN om att högst olagliga rasregister förs hos polisen och trots tveksamt direkt i uppdraget och beslutad kvalitetsuppföljning - och där dolt - förutom direkt olagligt - har det ej detekteras, och som enligt skyldighet i lag för polisman med verksamhetsansvar rapporterats av inblandade, så det här småfjantandet sedan år där man accepterat polisfackets idér om att polisman ej ska utredas oberoende får vara slut nu.


Vidare tycks det självklart att alla med chefsansvar som någonsin tagit data från registret bör avskedas. Skattat antal torde göra det praktskt svårt men man får söka kompromiss-lösningar där man håller alla aktuella kontrollerade de kommande åren och löser verksamhetens problem steg för steg.


Om inte - särskilt givet dom rörande berörda etniska befolkningsgrupper mer uppenbart i svensk kultur känslighet sedan år ryktade registren med varförsig bl.a. judar hos polisen - får vi alla göa ansträngning för att se till att vi får regeringsskifte. Grundfilosofi om dom ryktena är korrekta är därför tydligt rasbiologisk kultur etablerad på chefsnivå hos polis.