Skämtteckning: Putin och Obama

2011-04-27

Otaliga härskare över Ryssland och USA hade slagits om makten över världen. Nu behövde de samarbeta. Förfalskade uppgifter på Sydpolen av en galen vetenskapsman pekade ut Putin som en brittisk look-a-like placerad i KGB under 1980-talet och Obama som en skotsk frimurare.

Klarade de inte att i det tysta utan att någon märkte det hämta uppgifterna inom 48 timmar var risken att de skulle förlora nästa val.

Båda hade många gånger påstått sig motionera ofta och hårt. Båda rakade huvudhåret regelbundet.

Båda var kända rökare om än inte kanske annat än undantagsvis.

Deras erfarenhet från politisk administration var till hjälp och de började göra en problem-modell. Båda länderna hade djur i sin krigsmakt och de kände inte att de kunde lämna pingvinerna ute ur ekvationen.

Deras skilda erfarenhet adderade olika värden:

  • President Putin kunde addera en liten revolver byggd av KGB under sent 1980-tal han fortfarande alltid bar med sig som en av pingvinerna fick bära.
  • President Obama hade många gånger lekt med handdockor tillsammans med sina döttrar och kunde med det spela ut olika scenarier med pingvinerna vilka inte kunde uteslutas.
  • Obama trodde pingvinen bl.a. kunde tänkas ha modifierats genetiskt för högre intelligens och sedan lärt sig karate.

Det tog långa diskussioner innan man nådde en samsyn om man skulle försöka alliera sig med ev. pingviner med handeldvapen eller pingviner som kunde karate om de fanns. Det största problemet var att President Obama hade "missuppfattat" den tillåtna storleken på pingvinerna och menade att det i sig var en indikation om vad som kunde tänkas gå fel också för forskaren i den genetiska modifikationen och att karate-pingvinerna var flera gånger större var ett kritiskt hot att hantera.