Kärnvapen: Kina tycker att Nordkorea är mycket mer ondskefull än USA tycker

2015-04-23

Jag var aldrig någon stor framgång inom fysik. Ändå kanske man kan tycka att man åtminstone borde känna igen några termer i en praktisk tillämpning av kärnfysik men icke så trots att jag tror mig läst en fem - sex kurser inom det området. Det är ett praktiskt område av fysiken såväl stort som smalt. Involverar många personer men många andra praktiska områden skär i språk väldigt dåligt med det.


En konsekvens är att bedömningar av sådant som Nordkoreas och Irans nuvarande tillstånd och målsättning i framtiden är vad som mår bra av återkommande quality assurance gjord oberoende och med hög ämneskompetens mer än många andra områden där politiska beställarsystem av och till inte ovanligt kan förväntas ha jämförbar kompetens med myndighetsfunktioner som levererar informationen.


Och jag antar att denna rapport något i Kina sägs ha gjort kan vara en tänkbar utgångspunkt till sådan QA:Eftersom nu Iran av allt att döma själva är föga stressade över att slippa sanktionerna kanske man lika gärna kan skjuta det en sex månader in i framtiden. Det kanske dessutom är en sund konsekvens av att hålla på att efter samförstånds förhandla vilket är ganska oseriöst och ingenting jag tycker man ska acceptera av en delvis teokrati.