Ubuntu: Flytta processer resp. dedikera till fysiska CPU:er och / eller process core instanser

2014-07-02

Frågan är sedan för mig som inte roat mig med sådant här särskilt mycket förr om en kostnad finns för att kasta ut pågående processer från några av CPU:erna när en diskret-process-grupp behöver gå igång jag hellre vill ska få närmare beräkningsbar CPU-tid så att de kan avlyssna vettigt (ex. hindrande att datum- och tids-relaterat data kan förskjuta vår verklighet bakåt trots att vi samplar nog därför att det tar längre än en timme, ett dygn eller vad nu vi samplar för diskret tidsperiod att stoppa in data.



Ty övrig tid i min mer manliga resurs-begränsade värld där inte en massa kognitivt-förvekande CPU-cluster bara finns att koda dumt slöa efter behov roas man av sådant som att man faktiskt vill utnyttja dom CPU:er man har maximalt. Och utan att alls önska lära mig en milimeter OS-verklighet i onödan nere i Linux tänker jag att risk att det kostar att flytta en bunt process pågående finns?


Det är just sådant här Linux-kompetens-relaterat som får mig att börja drömma om att installera upp Windows 2000 Server. Det var ett fint OS. Krävde inte att man behövde bränna en CD-skiva vilket tog en evighet för mig att lösa då jag självklart innan saknade OS. Väldigt svårt faktiskt. Men lösbart om just hittar sina gamla Windows 2000 Server CD. Linux samhället upplever jag börjar bli förslappat tjockt-förätna av att Linux blivit mainstream: Riktig kompetens lösande problem utan att tunga användare som jag ska behöva engagera mig i OS-detaljer - en OS-subkulturs värsta misslyckande - blir allt mer scarce: Varför ska jag behöva vara så otrygg att Ubuntu-tyngden räcker för att bara lite på att sådant här sker utan tidskostnad? Tid kompetens från individer är ju en försvarlig kostnad i tung OS-användning.


Ett spännande projekt för Ubuntu-samhället vore att ta möjlighet att följa mina utmaningar här när jag av och till söker skapa värden för dem givande requirement data åt dem. Så ser man enkelt var större behov förbättringar finns med tillhörande kompetenta reflektioner såväl som motiverande råd jag säker tror kan bromsa Linux-samhällets förslappande rasande mot ett abstrakt Windows 95 koncept dagar som dessa när man hittar potentiellt tidsödande engagera sig i OS-detaljer defekt kernel djup.


Perfekt vore en liten som punktlista - eller vad som gör det kanske ännu bättre - som direkt framgår vad kostnaderna för sådant här är om dessa kostnader alls finns. Och hur man optimerat flyttar processer om bättre metod än den jag hittade bland topp fyra Google-sökning finns. Gör man commit på ett OS är det mest grundläggande just att garbage mer OS-roade personer ska ha löst ska gömmas: Jag görande mer abstrakt viktigare - för mig mer generellt eller här ganska brett för världen i förlängningen tror jag - ska ej behöva ödsla tid lära sig sådant här strunt: Vi ska inte behöva hamna där vi känner att vi behöver lära något.


Men jag tror på Linux-folket. Detta och alla liknande ännu ej upptäckta defekter är säkert lösa i nästa version. Lös våra - världens problem - utan att kräva att vi engagerar oss görande er livsuppgift ni mutat in i er OS-sekt. Tänkt på att Microsoft-sekten fortfarande lever...