Egypten är möjligt lösnings-case för kinesiska militären att titta närmare på

2013-07-05

Om saker går så pass smidigt och kompetent som hittills indikerat är Egypten därmed etablerat som en korrekt vision och en praktiskt risk-reducerad väg kanske för Kina anpassat för förutsättningar där.


Att etablera en aktör som kontinuerligt reducerad införd frihet och i samband med det kontinuerligt i hög bred utestänger andra grupper än den egna från politik och administration är problematisk risk-område med en mängd liknande också kanske avskräckande får den vanliga kommunistparti-medlemmar engagerad i praktiskt politiskt arbete lite från att våga ta steget till ett större eget så väl som samhällsvärde.


En mjukare övergång utan att sätta eld på kustens städer är värt mycket särskilt som det oavsett skador inte självklart för saker i hamn snabbare annat än den samlade mängden intensitet under samma antal år. Problematisk risk-intensitet är självklart etablerad i dynamik möjlig att se som kan börja självsvänga också i och runt om ett tämligen fritt val.


Värde kan finnas av att de väpnande styrkorna separerar sig från stat och i det också ger en trygghet för diktatur nu i och utanför de samma rörande risk för förföljelse, långa fängelsestraff m.m. Kanske kombinerat med till regionen och Kinas kulturer praktiskt funktionell anpassning av dom post-konflikt-lösningar som prövats bl.a. i Rwanda och Sydafrika som ett praktiskt alternativ till mer potenta straffrättsliga lösningar relaterat övergrepp pågående nu såväl som tidigare.


Och det tycks som åtminstone inte rimligen påverkande sannolikheten för något näraliggande detta lösningskoncept om ett exempel nära i tiden på att det kan fungera finns.