Från UAV och drones till en...

2013-05-13

Tyska städ- och trädgårds-robot? Inte helt lätt att enkelt uttrycka någon sannolikhetsnivå i dimensions-domän av frekvens men det kommer inte förvåna om det inträffar. Och i syfte och mening givet mycket av den tyska forskningen relaterat området ev. närmare The Robots of Dawn än mycket specialiserade men egentligen helt dumma instrumentativa enheter.


Lite förvånande är möjligen (jag kan uppleva att jag saknar möjlighet att riktigt relatera övriga affärs-relaterade faktorer som kan tänkas spela in) är att inte andra - särskilt givetvis amerikanska aktörer - börjat se över de tämligen omfångsrika direkt och indirekt relaterade amerikanska försvarets forskning på området från 1960-talet och framåt. Praktiskt involverade mer märkbart på landsnivå tycks det dock vara USA och Tyskland.


Ett exempel utan någon direkt eller indirekt relation till städ- och trädgårdsrobotar har vi här:



Vi - möjligen ingen annan jag kanske - ska minnas en liten lista jag första gången gjorde 2008 och av och till förändrat inkluderade aktörer på. Av den återstår nu av de amerikanska alla förutom de i Kalifornien också Tyskland. De brittiska har varit på linjen upp och ner ganska länge nu men ärligare nog lite nedanför egentligen. Spanien borta sedan länge nu. Det är för områdets visionära substans så anmärkningsvärt pragmatiskt om jag nu bedömer rätt för mål-områdets första realisering och själva substratet för det resonemanget inte är defekt i sig.