Faran med den fysiska världens volativa argument när de inte orkar till effekt

2013-05-13

Inte sällan är det tecken på ett desillusionerat problematiskt tillstånd som kan addera en till mängd av problem till vad som helst i mänsklig konflikt när det allt tydligare tycks att:


  • Enskilda händelser.
  • I sig själva oerhört problematiska.
  • I vad som kan liknas vid uttryck följande samtalets turordning.
  • Paketerade som argument.
  • Och "rationellt" informationseffektiva likt Grice's Maxims som mänskligt tal när tid och energi finns - i den sunda världen - sällan praktiskt är.

En problematik är att vi alla givetvis eftersom mänsklig natur i sådan här problemlösning i principer om än i metod och moralisk nivå inte skiljer sig särskilt är medvetna om att desinformation är möjligt kanske är ofta onödigt desillusionerade till alla händelser som för tydligt blir argument.


Rörande ex. After bombings,Turkey says world must act against Syria (Reuters) tycks det absolut inte otroligt att associationen går till den syriska regimen. Ett argument för det är att revolten har föga att vinna (undantaget den generella invändningen i föregående stycke). Ett till argument är resurser vilka vars kostnad jag dock inte kan bedöma.


För att Turkiet att nå den effekt de enligt nyheten strävar efter tror jag att man har mycket att vinna på att dela intelligence med media. Det är nu trots allt så att det inte endast är deras allierade (NATO), FN m.fl. som i direkta kontakter med Turkiet i kontext av den information Turkiet kan ge där som påverkar beslut utan hur folk allmänt tycker och tänker är ganska viktigt.


Och i den ibland mer cyniska värld - ibland kring trevligare frågor ofta mindre cynisk sägs det - är spridningseffekt till fler länder heller inte oviktigt. D.v.s. hur ser aktions-kartan ut historiskt för aktuell entitet i Västeuropa.


Oavsett hur jag nu ser på Syrien och behovet av att agera där kan jag se många problem med att agera tvingande genom de avtal som existerar i NATO. Dessa är inte skapade för att lösa situationen stabilt i Syrien utan för helt annan krigföring. Jag tror den vägen är minst sagt vådlig bl.a. på grund av konkurrerande krav på energi- och kostnadseffektivitet som här lär uttryckas praktiskt fullständigt annorlunda och istället för i ett annat kontext och målsättningen kanske försiktigt bättre för Syrien här det som given målsättning.