Komisk teckning: När yngre flaggor ger sig ut på äventyr är det viktigt att äldre kommer med

2012-02-03
Den här skämtteckningen hade jag tänkt att teckna som sista av de jag gjorde i samband interventionen mot folkmordet i Libyen. Min vision då och nu var en mjukare visuellt vackrare prestation men det var nu närmare sex månader sedan jag tecknade med Google Drawings senast och jag ville heller inte lägga allt för mycket tid men samtidigt ha kvar konceptet tecknat.


Vi kan för att tolka mening lite att ofta känns USA med rätta väldigt stort för många av världens länder. Men oavsett storlek i antal innevånare finns viktig erfarenhet och kunskap som beroende på situation (ex. typ av konflikt, hälsoproblem m.m. som kan behöva en lösning i världen) vara lika viktigt som den större storlek ger möjlighet till.

Här uttryckte jag en balansering mot detta med två välkända europeiska flaggor i bakgrunden med den blå-gula hållande om Anglii Seaxe med yngre ivrigare "Young" Glory springande lite före ut på äventyr.

Ovanför har vi JAS 39 Gripen från början tänkt att vara med lite som en hund.

Från tiden för Odyssey Dawn har vi också denna med nu avlidna al-Gaddafi (så nu ska man tror jag egentligen stryka al):Och munken Dalai Lama inte minst känd för sina bästsäljande böcker och en lång karriär som politisk och religiös ledare utan något egentligt faktiskt resultat alls i större frågor han drivit: