Att ta ställning: För Hunden mot Hästen - Låt oss äta hästarna med våra vänner hundarna för stärkt samarbete!

2011-09-02

Komiskt formulerat givetvis. Visst att man ska vara försiktig med det men jag en cynisk misstänke om att en hel del häst-kommentarer är del av att driva trafik utan någon egentlig relevans för vad man frågor om :-)

"I mycket tycker jag att det är befogat att uppleva hästar som hotfulla och en potentiell irrationell samhällskostnad. Hur mycket pengar tror du nu inte ridolyckor orsakar?

Dessutom mycket otäckare för mig som utsatt skribent på nätet känns det för mig att ni häst-extremister kommer i gäng med er otäcka häst-propaganda.

Hur ska jag som föredrar hundar tolka det? Är det fel på mig. Accepterar man inte sådant längre i Sverige.

Här från och med nu: Aldrig mer hästbilder.

Låt oss göra korv av hästarna och spara pengar för samhället och frigöra mat att rädda människoliv med i protein-tillskott."

Från: Hästbilder i Hans Husman Talks about Free Photos

Men skämt och skämt. Jag har ju delat med mig av mina otäcka sammanstötningar där jag dock dådkraftigt stått upp för vad som är rätt och med gåvor att överbrygga gränsen med och sträcka ut en hand för allas vår frihet mött hästarna själv i person:

Hästar kan vara gulliga... Men hur mycket väger de? Vad händer om de sätter sig på dig? Eller slår till dig med främre knytnäven kanske stålbeklädd med de hatiska vapen de alltid bär ibland med spikar? Hästar är hot. Låt oss äta dem!

Ännu mer läs min tidigare publicerade utredningen om faran med hästen... Och det potentiella vapen liggande överallt för vem som helst att plocka upp... Kanske kommer Fritz med en kvalleri-chock användande våra egna hästar.

Våra vänner hundarna och hästarna är naturligt beväpnade krigare

Försvaret har stridshundar också. Stridshundar är flexibilitet, rörlighet och möjlighet att göra vad den vanliga soldaten inte kan.

Tjänstehund Herman med Hunförare Hans Husman 1994.

Du kan spåra rätt på folk som du annars behöver ha hela luften ständigt bevakad intensivt förutom stängsel m.m. Hundar är också effektiv bevakning. Du kan ha ett utmärkt larm i el, mekanik o.s.v. Men du når ändå sällan längre än två alternativa system vilket är väldigt låg redundans (tre - fem totalt givet perimeterskydd o.s.v.) medan hunden tillför ett som är helt parallellt (om det inte bygger på att man ska höra hunden via mikrofoner o.s.v. i vilket jag betvivlar nyttan (uppfyller det inte formalia på skydd är det givet att ett angrepp finns där det kringgås och reduceras till två parallella larm i vilket fall man får utgå från att en angripare aktuell här också gör det).

Vad man dock kan beklaga är att häst inte längre används skarpt (förutom parader och sådant vilket givetvis är stort värde i sig). Men vi får inte glömma att hästen har följt oss genom historien och alltid adderat sin kraft i svårigheter. Och är vi så mycket sämre än amerikanerna att vår säkerhetstjänst inte klarar av det? CIA har ju ridit runt nere i Afghanstan sedan 1980-talet.

Är man för tjocka? Eller är man hästrädda? Varför skickar vi inte ner några underrättelse officerare till häst. Det är så mycket prat om radar, stealth, smarta missiler m.m. Men du ser bara så mycket. Lite folk på marken och du ser saker du missar från luften. Då träffar man kanske mer värdefulla mål också.

Och det är tradition och hantverk. Det är dom här Hollywood-filmerna som skapar helt meningslösa idéer om hur saker ska ske effektivt där folk tror jag mer och mer börjat blanda samman med verkligheten. Så sitter man lösningar som kostar enormt för att leverera i problem där vi redan har mycket bättre lösningar. Som att detektera miner m.m. vilket ju hundar är excellenta för. Jag bara väntar på att militära lösningar börjar komma med soundtrack.

Själv var jag ut och utforskare hästens möjligheter och matade hästarna med röda äpplen för inte alls länge sedan (september 2010). Det är den dådlust, framförhållning, förmåga att lära nytt och se möjligheter jag kan sakna hos alla dom här hästhatarna som bespottar hästens möjligheter.

Att skriva om hästar och använda ett kanske lite ovanligare ord utan någon som helst negativ innebörd kan ändå resultera i en större mängd riktigt sura och aggressiva kommentarer om saker som borde hända med en. Åtminstone förr när bilder ganska lätt gav bra trafik. Hästar - att göra skämtbilder på Bin Laden fruktar jag inte. Men hästarna håller jag mig borta från.

Jag har ingen aning vad det är för förhärdade människohatarna men helt säkert förvridna mentalt i sin hänsynslöshet - en religiös kult kan vi tänka - givet den frihet och den mängd otrevligt hotfulla texter de kan uttrycka för att stoppar in lite latin som de tycker liknar något vad som helst antar jag. Från det förstår vi hur förhärdade hästhatare man här ändå måste vara för att inte bara avstå från hästens styrka utan också våga det men dom här otäcka pengarna som kan som svärma ner på din blogg och uttrycka sig otrevligt. Du vet ju säkert inte ens vad ett trens är. Jag hoppas att en häst sparkar dig. Döm om min förvåning att hästarna inte försökte sparka mig.

Nå hästar pratar man inte illa om. Bäst håller man sig till kor utan en korrekt utökad text om hästens värde och gärna peka ut några verkliga hästhatare de kan besöka istället. Nå jag har bildbevis på att jag är en stor hästvän. Jag har plockat röda äpplen och matat hästarna med. Vi kände en stor vördnad och förstår att de är viktiga is aamhället.

Men jag skulle inte gå in till dem då vi lätt kan se hur de kan tänkas hoppa upp på bakbenen och trycka överbenen runt halsen på dig för att fälla dig till marken och krossa dig med sin överlägsna tyngd. Eller smyga sig fram eller stå i bakhåll dolda bakom ett träd för att hugga tänderna i ditt öra eller bita av din näsa. De enorma tänderna kan också lätt vara vad klarar att balansera en tung dolk att hugga huvudet av dig eller kanske rent av hantera en förenklad automatkarbin. De föds ondskefulla krigare törstande efter blod och kan vara viktiga allierade i kriget mot alla tänkbara fiender.

Har de förlorat sina vapen. När den enklare människosoldaten drar sin kniv eller bajonett kan hästen fall tillbaka på sin enorma bakben. Kanske räcker de inte för att destruera en pansarvagn men med ett överraskningsmoment säkert väl ett eller rent av upp till tre närskyddsförband.

Titta på bilden. Är det inte född mördare och hatisk krigare vi har där? Se hur den vänder sig bort för att konspirera med sin stridskamrat... Troligen spottar den på marken för att uttrycka sitt ogillande och hat för mig trots att jag kommer med röda äpplen.

Nå hästen får jag väl säga att jag betvivlar. Jag svårt att komma på någon nytta vi har av dom. Men det kan finnas och de är inte särskilt dyra jämfört med andra fordon. Och vi har ju alla sett Apornas PLanet. Skaffar inte vi hästen är risken att aporna gör det och då kan det sluta illa. Vill vi att aporna ska komma och jaga oss till häst? Om inte behöver vi hästens blodtörstiga mentalitet för att klara oss ifrån det.