Fråga om Google Gilla

2011-09-02

En fråga jag fick om Google Gilla:

Hejsan!

Jag undrar om du möjligtvis vet ifall den nya gilla knappen på Google kommer påverka SEOn särskilt mycket? Dvs om många gillar ens hemsida leder det till en mer lyckad SEO för den sidan?

MVH
Sara

Mitt svar:

"Jag tror Google säkert kommer analysera datat de får in. Om de vid testkörningar där de följer upp på reaktioner hos webbsök-användarna får indikationer på att datat tillför värde relativt beräkningskostnad vägs det säkert in med någon given vikt.

Allmänt tror jag också att de ofta vill divergera datakällor även när motsvarande värde redan finns för whitening av annat data där sådant vägs in vid diskreta tidpunkter när andra större uppdateringar kan ske av mer huvudsakliga värdekällor ex. länkar.

Spekulativt lite utanför denna fråga är ett intryck jag fått i Uppsala att kvinnor upplever det manligt och tecken på goda gener att man dominerar Aftonbladet om än bara ett par timmar på Google Nyheter. Kvinnor ser det som sexigt och ler trevligt i butiker m.m. Kanske är Google Nyheter på väg att bli det nya Facebook? Kanske är också denna fråga ett uttryck av det? Det gör dig - eller mig åtminstone men om du läser ordentligt här kanske du också - till alpha-male relativt de vanliga webb-drönare Uppsala i bästa fall innehåller...