Mer arbete i USA

2011-05-06

Ser ut att jag fick rätt rörande USA:s ekonomi även om jag inte brytt mig i att läsa särskilt om det. Precis som jag hade rätt i att Riksbanken var helt fel ute när de började höja räntan tidigt i den s.k. krisen där jag nog också vill mena att jag haft rätt hela vägen i att de aldrig var just någon svensk kris.

Jag menar också att jag hade rätt 2009 inte bara rörande räntan utan också att jag hade rätt i Kina-analysen jag gjorde då. Vinden är vänd och vi går mot förändring där frågan endast är vilken väg det går. Jag betvivlar att det inte är i avslut längre fram i tiden än senast fyra år. Vi kan dock givetvis också se mellan-lösningen där man kontrollerat går i en något långsammare tid men givetvis sent där och sådant faller direkt ändå därför att det inte räcker för att uttryckt motivation. (mycket uttryckt motivation fodrar relativt värderingssystem motsvarande leverans).

När hade jag senast fel i stora frågors prediktion? Inte sedan 2008 (möjligen något kanske ej antecknat februari - mars 2009 men jag tror jag blandar det samman med 2008).