Intensitet på motivation

2011-05-06

Denna kan vi ju se håller mycket bra genom musikhistorien. En av de äldre exemplen lämpad för filmklipp är exempelvis:

Och ett mycket färskare:

"The time is right for us to tonight
We can move, move to the rhythm, we can

Move, dance to the rhythm, nice and easy"

En orsak ligger i intensitet vilket har potential för att gå högt vilket är potent. Förutsättningen är dock att du kan bygga på något.

Fred Astaire bygger det på mirror i rummet d.v.s. att vi emulerar hans rörelsemönster vilka på den komplexiteten och med den anpassning han håller ligger högt. Det är av någon anledning mindre potent idag (många orsaker kan finnas och jag skulle ex. inte utesluta att vi klär oss mer varierat idag kan göra systemet mindre reaktivt allmänt men mycket spelar troligt in inklusive rena trender).

Vi har också dispergenser i värdering av abstrakta koncept. Här mellan upplevda maktstrukturer utanför det konkreta. I den senare används också romantiska ledtrådar och förstärkt via rörelsemönster. För rörelsemönster notera dock att de går egentligen bara förstärkande för musiken. Vi kan därför till den tidiga spekulerande orsaken addera att vi lyssnar mer på musik allmänt kanske gör att vi är mer benägna att föredra att röra oss mer endast förstärkande till den. Ökad musik-potential genom träning bör göra en större sådan förstärkning möjlig.

Men jag tror egentligen inte på någon av dom förklaringarna. Ev. ger jag en annan förvisso enklare längre fram men som är lätt komplex att förklara innan jag dokumenterat skalningsfaktorer o.s.v. publicerat.

En självklar effekt av högre intensitet men som jag inte specifikt tänkt på är att det ökar sannolikheten för interferens som är personligt bunden till ditt kontext just nu. Varför? Därför att när intensiteten d.v.s. tolkad mening kommer på snabbare tid ligger möjliga symboler mer samlade och därför kan andra symboler också uppstå utanför lyriken skriven i text. Det är potent. Konst ska kännas relevant för att bli riktigt populär.

Komplettering: Att dra upp intensiteten ökar förvisso risken för fel i formalia. Men i känslomässig reaktion får vi förstärkning. Upprepning kan dock tråka ut. För att tydliggöra kommentaren jag gjorde till Kompetent rapport runt SAAB's samarbetspartner vilket egentligen var syftet här. Exemplet just med Fred Astaire tydliggör också en till dimension av intensitet.

D.v.s. när motivation redan är hög jämför med dans i II kan vi vinna på mer upprepade mönster medan du i andra fall behöver den andra typen av motivation eller skapa motivation för fler personer i riktade lokaliserade frågor.