Schibstedt "segrade" över Bonnier

2010-03-29

Schibstedt leder över Bonnier med 72 mot 69 räknat i antal inlägg på Nyhetsbloggen. Det har också varit en "tävling" från dag ett eller snarare ett personligt kvalitetsmått (som säkert blir annorlunda för vem som helst som gör det).

När jag sett något jag gillat hos någon av deras tidningar jag följer (Expressen, DN, Aftonbladet och SvD) har jag använt något i respektive koncern som exempel kring i en guide även om jag sällan just berört vad jag gillat. Vad jag gillat är sådant som jag tycker indikerar en framtid för dem på nätet medan t.ex. prioritet av bevakningsområden, åsikter m.m. som jag ej bedömer har med det att göra oavsett vad jag tycker inte påverkat.

Det är ganska jämnt nu när jag avslutar den "tävlingen". Siffrorna är nog lite snedvridna av att jag bedömt vissa mest på nätet (DN och SvD) och en del i princip bara tryckta (Aftonbladet och Expressen). Egentligen tror jag också att Schibstedt korrekt ska upp en del därför att jag struntade i att titta på vissa satsningar de gjort och kanske snarast att det borde vara en skillnad på 10 - 15 inlägg (en "NTM" i differens).

NTM där jag följt UNT har bara klarat 13 poäng trots att jag både följt dem som tidning och på nätet. Visst tidningen har sina poänger visuellt och enstaka satsningar men en del annat är tämligen skakigt i den tryckta tidningen. På nätet är allt exceptionellt dåligt gjort och varje nytt projekt jag sett har i bästa varit lätt förvirrat och alltid med tekniska misstag rörande trafik och konvertering. Det är områden man bäst läser in sig på och givet att jag vet att dom har resurser ska det absolut inte vara ett problem. "Lätt" underligt och väldigt tråkigt givet att de har alla förutsättningar i världen att konkurrera även med dom största tidningarna när det gäller värdefull trafik. Dock kan inte alla tidningar överleva dom kommande fem åren som relevanta aktörer utan en del kommer dö eller marginaliseras. I princip utan radikala förändringar är de inom kort slut på nätet därför att de inte kommer hinna hämta ifatt. Det handlar tror jag att de behöver göra något stort inom de närmaste sex månaderna.

SvD.se
DN.se
Expressen.se
Aftonbladet.se
UNT.se