Det oroar att SVT:s manliga medarbetare är så veka

2010-03-29

När jag tittar på SVT nu på morgonen kan jag inte annat än uppleva SVT:s manliga medarbetare är pinsamt förvekade. SVT har en ung kvinna anställd i den norrländska landsbygden - initierat kallat lapphelvetet.

Vi vet alla att helvetet är fyllt av otäcka farliga djur: hemskt förvuxna rådjur - kanske p.g.a. av Tjernobyl - med fruktansvärda horn jagade i stora flockar som springer ner folk, isbjörnar, sångsvanar, vargar, tranor, brunbjörnar, sälar, m.m.

Oerfarna statsbor tror att sälar är gulliga djur men jag har tillgång till fruktansvärd dokumentation av deras slagkraft (bifogad länk). Sångsvanar vill till och med dom beväpnade norrlänningarna ha skyddsjakt på (se bifogad dokumentation). Dessa tål inte någon annan ras... Ska vi behöva vänta tills de strypt en skolklass med sina långa halsar? Både sångsvanar och sälar är lömska djur.

Till och med beväpnade norrlänningar menar att sångsvanar är otäckt farlig - den tål inte andra raser och jagar bort dem. Dessa sångsvanar är inte som dom vi har här nere som simmar runt med en massa andra fåglar. De är lömska mördare som smyger sig fram och skrämmer iväg eller massakrerar alla andra arter.

Är det vad en kvinna ska utsättas för? Ännu mindre en ung kvinna? Samtidigt som SVT har män arbetande i våra civiliserade städer? Vad blir nästa sak? Kvinnliga medarbetare i Skåne? Detta säger mycket om männen anställda vid SVT. Veklingar varenda en.

Dokumentation av ett fruktansvärt monster nära släkt med sälar:

Havsmonster (sjöleopard) matade fotograf med sälar

Rapport från Norrland om sångsvanarnas framfart (försiktigt uttryckt troligen för att inte väcka panik men vad det handlar om framgår tydligt nog):

De vill ha skyddsjakt på sångsvan - Jokkmokk - Lokalt - Norrbottens-Kuriren

(Fast egentligen tyckte jag att det var många bra inslag men det har sina poänger att stimulera åtminstone sitt eget humör positivt.)