Youtube-kanal med Mupparna

2009-11-26

Nu finns det en Youtube-kanal med riktigt många filmklipp med mupparna. Det jag tittat på så här länge laddades upp 23 november och jag tror att den skapades då också. Dessutom är det rent av kanske den Youtube-kanal jag tycker är bäst designad när det gäller grafik, gränssnitt och kategorier. Mycket snyggt gjort:

www.youtube.com/user/MuppetsStudio

Dessutom är filmklippen roliga och många är riktigt roliga. Helt säkert kommer den här kanalen bli ytterst populär.

Jag tycker filmklippen nästan rent praktiskt är användbara när man behöver göra något mer arbetsamt. T.ex. skriva ett inlägg om något tråkigare ämne man helst sluppit bevaka eller kanske (har inte prövat än) betala räkningar och dyligt.

När jag var barn kom jag ihåg att jag tyckte mupparna var tråkiga. Men det är ju inte säkert att man blivit smartare med åren. Om det ämnet såg jag att dagens Aftonbladet rapporterade och en webbversion finns av artikeln:

Smartare än sina föräldrar - Dator- och tv-spel ger ungdomar högre IQ

Ett tidigare inlägg om muppar här på Nyhetsbloggen finns där länk till Googles arkiv över mupparna de visade på sin startsida hittas. I inlägget finns även en idolbild på Fröken Mayer som var författare till de officiella Google-inläggen som berättade om deras firande av 40 års dagen av Sesame street. Jag hade väldigt kul åt figurerna men kan av och till ha ganska underlig humor.