Varför ska man alls läsa Bloomberg?

2015-09-12

Hittat på:Är:Och oläst (självklart) frågar jag mig varför jag skulle läsa den? Och vad det säger om någon new provider som skapar nyheter av vad aktörer säger vilka vi har så stor anledning som här att vara misstänksamma kring klarar att hålla resp. verksamhet separerad. D.v.s. vill vi läsa Blooomberg göra nyheter byggda på analyser som tryckts ut av aktörer där idag föga anledning finns till att lita på dem. Det vore bättre än vad anledning finns till att tro att situationen om än dålig är bättre än att man gör analyser som PR-projekt för att skapa värden för egen investerings-nytta.


Det som stör mig med vad Reuters indikerar nedan:Är egentligen inte att man kringgår begränsningar i sig. Utan att man kringgår själva möjligheterna för staten (här USA) att skapa en korrekt bild av verkligheten.


Hur om alls begränsningar för vad företag, personer o.s.v. ska göra en fråga. Men den frågan kan ej bedömas riktigt om man försöker manipulera världsbilden.


När världsbilden staten och politiska organ har att tillgå är defekt är varje annan politisk polaritet en icke-fråga. Åtgärd kan lika gärna enligt en världsbild - politisk polaritet eller annat - verka positivt som negativt medan målet lika gärna är negativt som positivt.


Jag känner nu väl till Bloombergs affärer såväl inom leverans av snabba marknads-nyheter som nyheter. Och det är knappast den aktör - även om man heller inte riktigt har de förtroende utmaningar allt med Goldman i namnet har - jag har riktigt självklart förtroende för som default. Associativ kostnad för aktörer inhandlande reklam är också tänkbar (men heller inte trolig på nivå där det självklart ska tas som kostnad bara att dra ifrån varumärke som köper annonser: men samtidigt i dagens media-värld varför handla om alls tveksamt?)Känslan är att Bloomberg redan balanaerat lite för riskabelt flera år nu och man kanske bäst håller sig borta det. Och när det kommer till Goldman kan man knappast vara på en vettig nivå eller ärlig om alls refererar eller värre gör nyheter av efter vad som upparbetat är känt idag.