Kvinnofängelse är mer utopi att eftersträva än straff

2015-09-26

Jag har lika svårt att se att fängelsestraff för kvinnor kan avskräcka någon som hur så mycket kristet för manligt epitet till vad de tillber men ändå ofta är skeptiska till homosexualitet. Själv kan jag se många värden med ett fängelsestraff av den här sorten:


1. Lätt att träffa massor av kvinnor. Och mängden av alternativ är ju mer begränsad (självklart inte nödvändigt för mig men man värderar med ålder och större visdom enkelhet i livet: En större förståelse hur ansträngning som kostnad i romantik korrekt ska räknas av från värde.


2. Ingen egentliga tvingande krav på att ta stort ansvar att skapa storhet kreativitet, över-arbeta intäkt, svara för andra personers behov m.m. Samtidigt som jag begripit saker kan en viss extra-inkomst ges från tydliga uppgifter att göra men med ganska begränsade utmaningar. Vad jag tror tillsammans med medveten närvaro i själva uppgiften tillsammans med ett meditativt tillstånd övrigt kan vara vilsamt med en och annan paus för att socialisera medfångarna.


3. Och är fängelsestraffet långt kan ju ta och slappna av andra krav man annars sett värde i: Kort- och långsiktiga problem med att dra ner sin kognitiva prestationsförmåga är ju ingenting man behöver stressa upp sig över. Och är man i fängelse behöver man kanske inte överdrivet oroa sig för hur problematiskt tvångsmässiga beteenden kan bli i worst-case. Så man kan reflektera när man kanske börjar bli uttryckad att äntligen i livet se över värdena med att lägga sig till med ett ohämmat drogmissbruk av vad som nu finns att tillgå insmugglat.


4. Förvisso tycker jag mig förstått från teveserier från fängelser att homosexualitet ska vara vanligt. Men jag kan uppleva att jag såväl är en heterosexuell man som en lesbisk kvinna i en manlig kropp. Vilket bör tycker jag ge vissa möjlighet till valfrihet i var man avtjänar sitt straff (det gender-politiskt korrekta är ju så prioriteat i Sverige så klarar man av att konkretisera sin särskilda natur tror jag knappast att något förtryck via felaktig gender-sortering av min särskilda form av sexualitet är vad man riskerar).


5. Och så det för många timmar garanterat lungn utan den större / mindre världens inkräcktande oljud i alla dess former av information.


6. I allt relaterat flock-dynamik utanför själva verksamheten fängelse blir ju världen väldigt enkel (om vi ej antar några andra lesbiska kvinnor i en manlig kropp). Med bara en man har vi en entydig person uppenbar för alla kvinnliga medfångar att vara lyhörd på. Lite som att ha en mellan 10 till 50 hemmafruar.


Jag vill inte säga att jag tycker att alternativet kvinno-fängelse en 8 - 20 år är den självklara vinnaren över alla alternativ. Det är ju så lätt att missa nersidor i domäner man inte har en direkt egen upplevelse av: Review är ju ofta inte gjort med någon egentlig kompetens eller betalada.


Ändå känns det verkligt som att kvinnofängelse är ett alternativ med många spännande möjligheter som jag någon gång i livet gärna skulle vilja utforska.