Den asiatiska kon lever i symbios med parasit kritisk för dess överlevnad

2015-09-24

Jag upplevde det svårt att sätta bra titel här så jag ger några alternativ så kan man välja själv vad tycker känns bra och ev. läsa resten med det som utgångspunkt med ett individ-baserat bias. En titel för alla finns kanske inte men jag tror nog så väl evolutionärt inspirerad sociologi, säkerhetspolitiskt intresserade, rasister, allmänt cyniska personer, och natur-intresserade kan hitta alternativ från bara dessa två alternativ (resten är upp till hur man läser övrigt):


  • Konflikt i parasit-livsformen äventyrar kornas fortlevnad.
  • Statskupp ej otroligt och människorna (icke-korna) kanske borde skapa riktiga värden av situationen?
  • Spännande tider i Kina när krigsveteranerna satt sig på gatan i tyst protest mot hur de behandlats. Kan det utvecklas till att de ropar något oartigt?
  • Kinas grannländer lugnade av hur sävlig kinesiska soldaten är. Säg till honom att sätta sig för bort-transport så lyder han.
  • Inte alla som ser ut som människor är människor: Några är varelse och äter av människorna om vi tillåter dem.

Här har vi något kanske i sig inte överdrivet intressant:I den mån det verkligen är organiserade gäng av brottslingar kanske en bra sak om rättsprocessen är seriös. Det tycks enligt en del uppgifter resp. bilder ej heller vara överdrivet - ganska litet faktiskt - av vapen beslagtagna.


Det på minner mig om en liknande större operation för inte överdrivet många år sedan. Ofantliga summor kapital som sägs ha beslagtagets under den: Miljarder på miljarder på miljarder. Större pay-out antar jag innan dess till allt möjligt lokalt.


Kanske visar sig Xi ha ett värde för sina medborgare? Men jag tycker givet tid nu i sin position att det börjar bli dags att leverera konkret.


Hur gör man under Xi om man tycker andra organiserade borttslingar i partiet borde anhållas av sina gäng-kamrater? Man låter dem ha din dator hackad några år medan du gör små anteckninar av och till arbetande upp till något acceptabelt. Oavsett nu en och annan orimlighet när man kom hem sent efter krogen. Och så tar du något lämpligt namn: Bo med kamrater.


Så är det för medlemmarna i den brottsorganisationer. Uttrycker du något som intresserar dem i öppenkanal som jag då dessa år nu för ganska länge. Och när du har dem i dator efter lämplig pre-tagg med något unix-kommande illustrerande lä,pligt med IP-adress. Så är det bara att välja ut.


Jag ska ha allt kvar här på någon kort-disk av USB-stick. Någonstans. Där här var ju ett par år unnan ev. delvis sträckande sig kanske sex månader innan jag flyttade cirka. Så vi är i ungefär nedtrappat avslut cirka årskiftet 2010 / 2011.


Och fan om jag inte tror att vi har ett typiskt drag i dom här brottsorganisationerna - partiet så väl som andra - som konsekvens av att makt är något du tar och försvarar i ett pseudo-regelsystem ej utan den större säkerhet i åsiktsredundans som val av alla medborgare i ständigt små-konspirerande som kan sträcka sig år - eller en karriär - ibland enstaka gånger kanske skarpt i hot mot något ovanför men vanligen mer av normalitet. Så borrar man någon som jag antar att Xi med kamrater säkert gjorda lär de väl ha hittat och de lär väl kanske rent av fortsätta hitta från fler där.


Visst att man kanske kan lägga skuld på mig här. Men vad är rimligheten i det? Vad finns rimligheten i hela situationen realiserande i konkretiserad verklighet från vad som faktiskt skedde. Särskilt givit säkert 10 - 20 berusande anteckningar flera så fantasifulla att jag räknande det som tämligen dött faktiskt ett tag.


Poängen är vad det säger om nivån för vad som krävs. Och som åren efter visat oss har vilken mer eller mindre verklig inspiration räckt bra gång på gång i antal av många tusen.


Vi ser nu samma "fenomen" lite varstans. Bland de sista nu och den i antal personer berörande flest av flera är komman förändringen av PLA. Här handlar det om cirka 150 - 175 000 officerare och sedan på det diverse personer befinannse sig på andra former av roller där man i rent (antagligen huvudsakligen jämfört med normal nivå i PLA) inbillade idéer om preferens att uttrycka risk realiserad för Xi med kamrater.


Har Xi berättat om var vanföreställningen började någonstans för sina nära arbetskamrater? Kanske lite olika där det ev. gick lite fel rörande någon med efterföljande fängelse när han kanske inte kändes lojal i något spontant uttryckt. Jag spekulerar här.


Och problemet för Xi är att man inte har någon rättssäkerhet. Ska du vräka någon effektivt så du inte slösar tid tänder du eld på honom. Sätter du in pengar på banken kan du upptäcka dem borta och klagar du blir du dömd till fyrs års fängelse förutom allt möjligt otrevligt föregripande det. Och hela finanssegmentet där vi där hade ett av fåtal exempel på omfattande korruption är vad man knappt är representerat bland alla korruptions-anhållanden: Ty de är inget hot mot Xi. Att aktiemarknaden rör sig lite natruligt ned som alla som seriöst betraktade området innan och ej hade egenintresse av att övertyga (sig själv kanske först) såväl som andra om något annat skulle har vi potentiellt hot därför att folk känner sig lurade. Och så en bunt troligen mer eller mindre godtyckliga arresteringar för att pröva om man kan få branschen att sluta mäkla eller säljer via eget beslut för en lägre kris än man hade dagen innan. Det fungerade ej men det lär väl ta några år innan någon arresterar är tillbaka i frihet.


Och här i ändå ganska priviligerade exempel (förutom den man tände eld på sist här). Andra drabbas värre.


Vem är det inte som löper om man har lite otur och upplevs kanske fullständigt i fantasi som lite divergerad ffrån vad som för ögonblicket upplevs säkert hos en person. Inte partiet i låg- och mellan management. Ej partiet i absolut toppen. Ej PLA. Ej personer i större enterprise. Ej personer i privata företag eller mer uttryckta segment i marknadsekonomins särskilda konstruktioner som meta handel av aktier m.m. Och förvisso ej vanliga medborgare.


Varför man skulle behålla nuvarande absoluta makthavarare ens kortsiktigt om man inte gör närmast binärt stopp på all den omoral kan jag inte förstå som annat än någon form av kognitiv skada tidig propaganda inducerat som gör att man feltolkar svårigheterna med att uppnå förändring.


Man kan löst spekulera att realiteten i risken av tidigare en mer inbillad risk i det direkt kortsiktigt börjat i nivå skillnaden egentligen innebär bli verklighet för Xi. Jag har sett en del uppgifter - kanske ej direkt solida men ändå byggande på vad man visuellt sett - att ökad och förändring säkerhet för partitoppen skett. Så ev. ser man realiteten i att man kanske ej får sitta kvar länge.


Jag tycker att ett värde man kan säkerhetställa om man får Kina att hamna i en process till demokrati är möjligheten till att kraftigt minska risken för instabilitetet såväl som att få en god bas till att skapa en väluttryckt polis för att hantera de problem som vanligen kan poppa upp under sådana processer genom att såväl bibehålla head-count från PLA liksom hantera möjligheten till rollder där för de som tidigare bedömts för gamla och nu saknar inkomstkällar (inkl.pension). Detta är ju dessutom en viktig entitet att hålla neutral från det politiska: Att ha dem gå från dåligt betalda arbeten till att knappt eller inte alls kunna försörja sig uppnår inte det. Även om det ej resulterar i något större problem som försök till statsskupp är det vad som föder desperation och ibland brottslighet precis som nu i Kina.


Sådana här händelser vill man inte se med ett tusentals veteranter som inte kan försörja sig sittande (vilket är en breddare kulturell preferens jag kan uppleva att man behöver reflektera allmänt kring: Många andra folk runt om världen åtminstone står upp ropande saker):Att PLA-veteranen så naturligt protesterar återhållsamt från onödigt agiterade uttryck är vad jag tror många av Kinas grannländer gillar. En god soldat ska ha en via kaligrafi och dikt välövad självbehärskning och inte ociviliserat komma rusande skrikande och skjutande. Och så lugnare för diktaturen när befolkningen i övrigt tycks vara sävliga på jämförbara nivåer.

Och blir man nu framöver utrensad från PLA ska man inte räkna med något ty då är du misstänkt. Och är du misstänkt är det bättre att du särskilt första åren får kämpa ordentligt i det vardagligt basala som mat, bostad, hitta arbete o.s.v. istället för att hänge dig åt de troligen för de flesta innan händelsen inbilligade konspirationer mot Xi.


Vi får kanske rapporterat i tiden framöver om de misshandlats om organiserade borttslingar hemma igen eller i städen görande protesten som är den ej direkt ovanliga hanteringen för att ge folk såväl möjlighet att ta problem lokalt uppåt i hierarkin men se till att de kostar dem ordentligt så att de gärna ej gör det. Och om det blir några års fängelse får en bunt av dem.


Och från perspektiv av diktaturens absoluta makt ovanför stödsystemet roller nedanför har i partiet har jag svårt att man inte skulle annat än reducera risker för egen del. Situationen som den är nu förvärras ju inte otroligt och förvärras gör den kanske inte just för andra än just dessa personer. Snart nog om inte folk får nog - och de lär de få innan - så befinner abnorma andelar av alla samhälls-viktiga delar i fängelse för korruption.


Varele äter Människa

Vad Xi egentligen är accepterande precis vilka övergrepp som helst menar jag att man behöver ett särskilt namn för: Varelse. Något mänskligt kan saknas. Det ser ut som människa i formen. Ytligt när vi bara betraktar skepnaden av det förväxlar vi det med människa. Men det agerar ej mänskligt. Det är mer av någon form av parasit-form som ev. bar< genom en väldigt annorlunda funktion i hjärna divergerat om nu genetiskt styrt (men traumatiserad såväl som distansierad lärande sig att ej se befolkning som människa kan också fårklara) uppstått närande sig på rent parasiterande på människor. Tagande vad de har i utbyte mot våld.Om nu Xi är varelse. Jag tror nog att vi är i tid där det börjar kännas som övertygat så om inte konkreta förändringar märks. Det ska bli spännande att se hur slavinlärda befolkningen är till att samarbete när varelsen ska äta av en själv, ens barn, äldre generationer eller vad helst. Kanske sättande sig på gatan tyst i värsta fall. Eller ställa sig diskret lite undanskymd på något torg och hålla upp en lapp artigt utan att föra uppmärksamhet till sig med högljuda utrop.


Förr eller senare lär väl någon mot-reaktion komma. Men även om inget kan ursäkta varelse i sig från ett mänskligt antagande (vilket om så ställer en del ansvar på andra människor i hanterandet av dem som rättegång m.m. under transformation) så måste man också acceptera att troligen approximativt alla av vad parasiten lever av är människa och i det bär ett eget ansvar för sig själva, sin familj och sin nation. Jag kan - hoppas jag inte som mer människa av kultur eller något annat - uttrycka vad som är rimligt eller demonstrera hur ensidigt varelse resonerar rörande värde att ta eller risk mot att kunna fortsätta äta.


Men är man boskap så är man och skulle jag i det mindre troliga då se någon väg att fösa korna till att få något gjort skulle de fortfarande vara kor: Antagligen försökande övertyga en om att se till att mjölkningsmaskinen står redo varej kvälll för dem att vandra in il så att det inte känns konstigt med all mjölk fortsatt producerad efter att jag eller Xi slaktat kalvarna.


Kan det vara något av en lokalt kulturellt betingad symbios mellan två livsformer? Skapade från någon evolutionär-process? Den som överlever lär väl få se om det hinner ske under förväntad livslängd.


Nästa gång jag ser en asiat här i Sverige som ser kinesisk ut ska jag fråga om han är mat eller varelse. Är han mat ska börja äta av honom rebelbundet så han känner sig hemma. I och försig kan jag förstå lite hur man kan hamna i en situation som Xi också. Verkligheten som den är kanske är att det är förväntat av befolkningen att man ska agera som de är vana. Och gör man det inte känns det inte bra för någon och istället blir det någon annan som får ta rollen.


Kanske har vi vissa grupper av folk som stora grupper i Kina som naturligt genom tusentals år av olika nivåer på att vara ägd bonde som avlats till att föredra den verklighet de nu har? Skulle det vederhäftigt visa sig vara så får vi nog i Sverige fundera igenom om det är bättre eller sämre för oss att acceptera en försvarlig andel kineser som invandrare: Kanske skapa en särskild form av "medborgarskap" för dem reducerande arbetsbelastning på övriga medborgare. Det tycks attraktivt men jag kan tänka mig många destruktiva drag störande kreativitet med bättre lösningar på problem effektiviserande vår verklighet bättre trots eget arbete. Vi kan ju se att inte ens större delen av partiet i Kina har är ens i närhet av vår levnadsstandard här.


"A herbivore is an animal anatomically and physiologically adapted to eating plant material, for example foliage, for the main component of its diet. [Exmpelvis kossor du föder upp på ris för mjölk och kött.]

{...]

"Carnivores {rovdjur] in turn consume herbivores for the same reason, while omnivores can obtain their nutrients from either plants or animals. Due to a herbivore's ability to survive solely on tough and fibrous plant matter, they are termed the primary consumers in the food cycle(chain). Herbivory, carnivory, and omnivory can be regarded as special cases of Consumer-Resource Systems." [Ex. du går till butiken och handlar eller besöker som partimedlem besöker din by med kor och tar lite av dem av och till.]

Från: Herbivore | Wikipedia


Känt är att ibland när rovdjur som äter herbivorer utrotas eller reduceras kraftigt i antal kan herbivorerna bli sjuka. De är beroende av robdjuret. Sjukdomar som annars hade hanterats av carnivoren (Xi berättar att han ska köra dina sjuka familjemedlemmar till en bondgård långt borta där de ska få springa fritt som de vill). Det kan i värsta fall utröta herbivorerna. Utan skogens jagande djur som vargen, norrlänningen och kungen-flocken Kan renen såväl som älgen dö ut.


Och kanske ska man erkänna risken för att alla kanske inte är riktigt som vi men att det inte är fel det heller. Kanske är det mer fel att bara anta att de är som vi= Riskerar vi att utrota en nisch i världen som ändå skapar ett värde vi alla har nytta av (legotillverkar en mängd konsumentprodukter där man var själva kärnan i utvecklingen till att ge oss billiga och efter några bra annat än kortare tid välfungerande saker att handla: Batterier, ficklampor, radioapparater, hårddiskar, datorer m.m.). Dör alla kineserna i sjukdom för att partiet försvinner tappar världen ett unikt värde som de bidrar med och är kanske unik evolutionär information som kan ta naturen en evighet om någonsin att få tillbaka. Vi har ju redan exempel på hur man kan hitta botemedel mot sjukdomar utnyttjande denna evolutionära information: Du kan ex. köpa nya organ från herbivorernas carnivorer. När de slaktar bland herbivorerna blir det överskott i njurar m.m.


Ingen ska ta mig för racism här emellertid. Jag håller bara frågan öppen här i en "kulturell-mening" då jag ändå tycker att saker pengar på ett väldigt eget förhållande här jag inte riktigt känner igen från människor här med som två människoliknande människor: Rovdjur och bytesdjur kanske båda viktiga för varandra. Och om så säger jag heller inte att dom behöver vara mindra värda än vi bara därför: Som jag pekat på har ju naturen givit oss något här som producerar konkreta värden för hela världen.