The Osbournes: Ny reality show i Grekland

2015-02-02

The Osbournes:



Och nu försöker alla på sig att räkna. Tänk om man inte tagit ner räntan så brutalt i EU. I så fall hade Grekland kanske passerat valet med en mindre liten extra förhandling.


Fast så klart hela den ränte-processen var ju för att lösa det "då största problemet" i världsekonomin så Grekland bör så klart vara mindre än det. Eller om nu något alltid är störst och mest repeterade när kombinerad efterfrågade åtgärd känns bäst att göra och fungerar det inte bra är det ibland i alla fall enklare att peka på att man "försenades" av övriga. Hade man bara fått börja tre, sex eller 12 månader tidigare hade det hela istället gått uppåt. Och om det känns distansierat får man väl nöja sig med att kalla det för det största problemet fortsatt om man inte tänker sig att det blev löst och ev. mätt försämring egentligen är bättre än hur det annars varit.


I den meningen är det så klart alltid tryggt att göra ingenting. I den mån saker går fel kan man peka på alternativa vägar man själv hade talade för. Och det var oavsett vad man tror man värdet av räntesänkningarna en bra sak med EU:s bankfunktionen för sådant man lyckades kommunicera att man faktiskt gjorde och gör saker. Det är bra så folk inte tar nyhetsrubriker kombinerat ingenting som görs för övertolkat och sitter och funderar och resonerar om effekten europeiska räntepolitiken istället för att uppfinna något eller lösa ett problem i verklighet man ser och faktiskt kan påverka såväl som över åtminstone för de flesta närmaste året påverkas av.