Tyskland och Ryssland kan rädda Europa från ännu mer krig

2014-12-23

Tysken är inte alls monomaniskt skicklig bara i att skapa värden tillsammans med kinesen. Tvärtom är Tyskland riktigt populärt i Ryssland. Någon kan mena att orsaken delvis har att göra med att de bromsat sanktioner såväl som är en god intäktskälla för Ryssland. Men här spelar viktigare in Rysslands kulturella öppenhet där de klarar att tala med kinesen i domän av deras kunnande - internet management - medan de når Ryssland i vad dom kan bäst - den direkta geopolitiken där stora problem blir lösta med stora gränsöverskridande snabba beslut.


Det är därför en fascinerande glädje att kunna följa upp Kina hjälper Tyskland bygga EU's sociala media och utbildar i internet-management med RT analys av en framtid av europeiskt geopolitiskt samarbete i ledning av två länder stora nog att klara att orka till dom större rationella vinsterna:


So let’s have East Prussia returned to Germany; the eastern part of Poland returned to Poland; and eastern Ukraine as well as Crimea – which Khrushchev gave to Ukraine - returned to Russia.

Everyone get its share. No more Stalin. No more arbitrary borders. That’s what the Chinese would define as a “triple win” situation. Of course the Empire of Chaos would fight it to death; there would be no more chaos manipulated to justify a crusade against bogus Russian “aggression”.

How Russia and Germany may save Europe from war

Kines såväl som Ryss älskar Tysken.


Ett nytt europeiskt lugn följande på nuvarande oroa såväl som ganska turbulent nutidshistoria under hela 1900-talet välkomnas så klart. En feministiskt korrekt Ledare för Europa är ju som bonus nästan lite svenskt.


Det här lär väl få stopp på rykterna (tillsammans med de lägre energi-priserna som antar jag stägner dörren till dom argumenten utifrån Rysslands-gasen tysken köper) att tysken gör vad som helst för att roa kinesen så länge de får sälja kraftverk i Kina. Ryssland har ju inga pengar att köpa något sådant av Tyskland.


Kina, Ryssland och Tyskland är tre fina gamla kulturer jag tror vi alla välkomnar mer av i vår vardag såväl på nätet som i Ostpreussen. Och det kan jag säga som förvisso odöpt svenskt om någon kan se det i register men samtidigt ej bekännande till någon av de andra av bokens folk oavsett den judiska tron eller den muslimska. Jag är nog mer Tysk-Ryss-Kines troende.