Syrien: Vi minns de sista åren innan det fick utvecklas fritt utan den icke-ryska omvärldens stöd och hjälp

2014-12-23

Den icke-ryska omvärldens hjälp till Syrien var inte riktigt bra alls någonsin - knappast nu heller. Eller åtminstone inte i nivå med den pay-load Saudiarabien leverar Ryssland när de kreativt pumpar deras ekonomi åt helvete. Men fan om inte båda är sedelärande om man ids lyssna. Och faktiskt om inte Saudiarabien nyligen börjat lyssna en del kring de för varje moralisk grupp självklara rättigheter kvinnan ska ha jämförbart med mannen... En del intressanta förändringar i policy sägs vara på väg.

Vilka Washington Post berättar om är svårt att veta 2014-11-16

Ryssland tänker oftare allt mer fel 2013-12-14. Jag tror Ryssland tänkt för mycket på omoral och för lite på olja.

På Twitter är livet lika hårt som alltid medan Obama lever livets glada dagar på sin flashiga försäkringssajt 2013-10-28

Syriens vapen för massmord: Överenskommelsen saknar visionär höjd 2013-09-15

Gigantiskt värde: Massförstörelsevapen bort från Syrien
2013-09-10

Syrierna kan slåss - Men segern väntar på slug kyligt organiserande ondska 2013-09-09

Många fler - hundratals "barrel" postningar - via Syrien och Syria. Up yours Russia for supporting crime against humanity!

Tyskland på väg mot globalt utrikespolitiskt värde. Men måste också våga: Göra 2012-08-05. Jodå man jollrade med tysken här på Hans Husman om Nyheter redan 2012. Problemet var nog att jag är så kulturellt-finkänslig själv i hur jag upplever nyheter, konst, musik, arkitektur - ja hela människan egentligen - så nu 2014 prövade jag uttrycka mig mer central-europeiskt-sädesodlande-bondeskultur-tydligt: Jollrar med tysken, Bekrigar Rysslands kärnvapen och Sparkar om på Department of Defence 2014-12-23. Att prata invasion med Department of Defense eller internationell politik med tysken är lite som att prata dubbdäck och bensinpris med en Norrlänning: De säger något etniskt man är tämligen trygg i är rent bs om man nu inte begriper vad jo ett par gånger ska betyda vet man det ändå: Ingenting är rätt och det blir inte riktigt rätt oavsett hur mycket mer i statlig-budget för att göra dom vad som är rätt men det är i alla fall ett bra första steg men just att det har något att göra med att Norrlänning gör iväg till tillväxt och effektiv verklighetsförankrad invasion in i ekonomin är en helt annan fråga fodrade mycket mer pengar via en helt annan budget om än också vad de ska ha.

Syrien: Supply management just nu och Åren efter valet 2012-07-27

Det större problemet med Syrien mer direkt relaterat EU är befarar jag inte återvändande islamister eller kortsiktig ökad radikalisering i och näraliggande terrorism. Jag tror vi behöver oavsett vilka direkta åtgärder som i all trolighet fodras för att reducera risk för terrorism här börja betrakta området i och runt den riktade informationen nära de religiösa frågorna såväl som bredare som del av hantering av att reducera uppbearbetning (och om jag ska vara positiv här faktiskt tror jag om man börjar arbeta lite seriöst här kanske inte mer än säg åtta till 12 år en direkt reduktion ej derivata utan konkreta realiserade problem head-counts).

Jag tror knappast att den "snabb-draft" för något inte riktigt det samma jag gjorde med några mer "praktiskt-nära" tips i perspektiv en bit från analyssystem och mer vad man kan utnyttja enklare utan infrastruktur i diktatur är trivialt i mening av exempel relevant här men är kanske en start för den intresserade: Propaganda och förstärkt information: Elva vapen (2013-10-12). Försvarliga delar av bloggen bakåt berör ju området. Just rörande draften finns tror jag cirka ett hundra tal inlägg diskuterande några praktiska tillämpningar för att hantera inarbetad moraliskt korrupt ideologi (en hel del exempel med Kina). Idag görs det inte bra alls i Europa cch i onödan. Oavsett effekt av mer allmänna diskussioner som så klart inte sällan är fientliga givet en allmän trend där sedan åtminstone mer än åtta år (jag har ej följt längre bakåt) oavsett araber eller andra främmande kulturer kombinerat hela riskproblematiken från terrorism gäller att systematiska åtgärder implementerade EU i form av information (och därmed kostnadseffektivt) i långsiktigt arbete (mer seriöst och realistisk än jag upplever EU allmänt arbetar med information mot medborgare) kan reducera fundamentalism-dynamiken. I USA kan vi se en del bra saker man gjort såväl som en del mindre bra men jag några bra exempel där eller i andra länder kommer inte direkt till mig (men kanske återvänder jag): Emellertid är det nog så att just rörande sådant här gäller att en hel del bra praktiskt realiserat också finns att hitta i Sverige även om hastigheten för resulterande dynamik varit mycket långsammare än tror jag effektivt för EU (tänk tio år hellre än 20 - 30 år).

Och i det är det inte alls så att jag har en överdrivet positiv bild. Ett billigt lite off-topic argument där är att jag nu i god tid påpekade hela djävla fundamentalism-skiten vi har i Syrien i samband med att "flip-flop" som någon tyckte från att stödja beväpning rebeller till ej bakåt 2013. Utan insyn - vilket ingen hade så vitt jag kunde se - var det då orealistiskt. Och även om jag inte samplar arabiska direkt har jag en del språkstöd anpassat den samplings-modell jag använder för större mängd (concept-driven utan natural language parsning vilket gör "brutal-enkel" översättning ganska ok trots en del fel).

    Cause I've been blasting and laughing so long, That even my mama thinks that my mind is gone

    But I ain't never crossed a man that didn't deserve it Me be treated like a punk you know that's unheard of

    [..]

    Power and the money, money and the power

    Minute after minute, hour after hour