Matlagning på det gammaldags goda sättet

2014-01-10

atlagning ed dom vågade goda rymderna vi skapade smak med jar ung. Och adderande en större värld i italienska smaker och naturnära stärkande grönsaker.


Vi formar vår kontur med ett färdigt halvfabrikat. Grovt yxat men kniven är vad som ger oss köttet och också om vi startar med grisen kommer vi inte ifrån det.


Vi lägger panpizzan (Billys) på ett stengods (samma serverat på) och ger ytan smak och lyster fångande kryddor och smakämen medan nya smaker kommer och hälsoamma antioxidnter för att skydda oss med andra ingredienser ej alltid perfekta kost.


Kritiskt ej direkt dålig olivolja även om en normal prisvärd olivolja (på nivå banded matlagningskedja ex. Hemköp men ej deras kusin Eldorado) och ej smör eller rapsolja. Vi adderar värde och flöder inte över leran med vatten så att den rinner iväg där den ko ifrån men värre att få dit den ger oss djupet - densitet i arom - färgen utmanade varierat meningsfullt skapande ett mönster.


I ungnen cirka 150 till 180 grader Celcius ganska långt ner om fryst och kocken önskar servera gästen tidigare och hettar snabbare. Över om jag minns rätt 174 cirka grader Celcius är övre gränsen för när olivolja börjar ryka. Brända aminosyror är potentna - potenta - smakförstärkare: den större magin är att np perfektion i mötet mellan dessa och oljans förmåga att skapa medium för dem. Försiktighet likt alltid men på gränsen är kraft.


Grovmalen svartpeppar kastande mot panpizzan. Visuell närhetföder intensitet vi har - predikterad rörese är som vi vet från foton av pågående skeenden realitet. Och det gäller här även om jag finner det ej lätt att budgetera tid för att ta meta med kamera tillräckligt väl. Möjligt kan man "vinda" särskilt torra örtkrryddor ochvid servering låta riktning peka med doften.


Sist herrikuverts kastade i vindriktning utanande ätaren med kontrast.Färgernas meningsfullhet är läskande dryck friskande upp mot panpizzans pondus fetma. Verum hälsfil till cirka två tredjedelar och en tredjedel kallt vatten. En citron handpressad - skär upp med ett par snitt och tryck handen tills de ej flödar smak till dig indikerat predikativt via doft och kasta den därefter eller lämna till barnen att leka med eller kvinnorna att städa upp vågande lita på att världen är på hjd att göra det enkla lämnande skapelse fri att ta till mun.