Söka alla politiker och alla regeringar och myndigheter

2013-11-13

Utdrag nedan är från en bredare postning jag gjorde Fler underliga Microsoft missar | Hans Husman om Information Warfare. Tipset på möjligheten är särskilt tänkt Microsoft medan det passar Google mycket sämre eftersom deras api:er och andra möjligheter att göra förfrågningar är tämligen begränsade alt. orimligt dyra. Men ser andra samhälssvärde av att inte ta transaktionskostnad här kan konceptet säkert passa dom minst lika bra.


Därmed inte sagt att jag tycker allt de gjort fungerat dåligt. Windows 2000 server tyckte jag fungerade bra.


Fortsätter man att utveckla Microsoft Scholar adderande vettiga vertikaler och data-dimensioner med kvalitet kan det nog bli en bra sak också.


Dessutom finns det ju liknande områden där konceptet kan återanvändas ex. för regerings- och myndighetsfunktioner med politiker för att enkelt hitta vad de skrivit, givit förslag på m.m. genom åren (och varför inte våga lite extra där för att vinna stort: promenera över till NSA och låna 20 - 30 användarnamn och lösenord och titta efter vad de ev. har om amerikanska och utländska politiker: att visa att man prioriterar EU och särskilt EU-giganten Tyskland tror jag uppskattas och kan göra allt möjligt kring monopol om nu något kvarstår m.m. enklare - Säger Merkel att Microsoft är en sund vän av EU är det så eftersom hon betalar för det hela). Vertikala kopplingar till utveckling över tiden rörande frågor, statistik m.m. ger enklare quality assurance än man annars normalt ids engagera sig sökande uppföljning från en mängd källor.


Jag har en hel del relaterad praktisk erfarenhet av att samla publicerad information från såväl dom amerikanska myndigheterna och funktionerna, EU, OECD, Världsbanken, diverse länder runt om i världen m.m. Och också om en del föredömligt välorganiserade informationssajter finns hör det till undantagen. Skillnader i presentation, funktioner o.s.v. kan dessuto storligen variera mellan delar av större entiteter likt EU såväl som att översikt över allt EU på webben saknas (i antal nästan helt givet ett större antal projektrelaterade sajter utspridda på refererat av större eu, ej refererade på eu-topp-domän resp. på olika topp-domäner för länder).


Något nyligen relaterat att ha samplat svenska regerings-relaterade sajter på engelska för första gången:


Uganda problemet resp. Svenska regeringens "odolda" kopplingar till management rapport producenten Rand corp.Ett urval av andra små egenheter i Microsoft OS:


Microsoft Azure: SSL-problem (igen)
Microsoft tips: Kopiera istället för att skriva av eller skriva ut skärmdump

Säkerhetsproblem i Microsoft Windows troligt svårhanterat via konfiguration

Microsoft ropar på hjälp (igen) med nytt försök att slippa ansvaret för säkerhets-debacklet