Kinas diktatur, deras affärer, produkter och åsikter om EU luktar besmittande illa

2013-10-12

...



Här skillt från Beijing kan vem som helst opposes det mesta. För småstrunt som säljs märkeslöst märks det inte mycket men är man engagerad kan man oppose ordentligt kring closer ties between EU och China också.


I flera inte oväsentliga svenska industrier - i export-industri - minst sagt gynnsamt. Samtidigt - givet att dagarna för Kinas möjligheter att hunör-sura kring utländska handelsområdens möjligheter att göra affärer där snart nog samma villkor gäller för dom i andra länder (och omvänt av och till ska korrekt noteras) - gäller inte alls samma sak för dem därför att i mellan-statliga kontraktsförbindelser rörande handel kan det verkligt inte vara acceptabelt att man börjar bedriva statlig propaganda mot intressen medan man internt i medier tappar allt mer trovärdighet. Har underligt nog - jag har ingen aning vad det beror på faktiskt - tappat brutalt i det bara sista sex veckorna (något gissande sista dagarna).


Det är alltid ett förlorande. Är du engagerad i nästan vilket som helst i tekniskt high-value områden faller de lätt. Från telekom till datatjänster. Av och till egentligen bara att sätta sig och läsa vad publikt känt om vad diverse aktörer här och i USA förbundet sig för att kunna leverera i kontrakt till annan part och vad de köper upp från Kina.


Kina har inte att göra med vad vi gör elller inte gör med Taiwan. Jag har däremot att göra med vad dom gör. Just där ligger skillnaden mellan demokrati och något jag lika stor rätt eller claim på som någon av Kinas medborgare. Upp att ta och försvara för den som kan det.


Det är inte för diktaturen nu eller så känge levande ha en ändå djävla åsikt om något demorkatiskt jag eller annan är medlem. Inge en ändå djävla åsikt när det gäller utrikesplitik.