Det säkra angreppet säkrat?

2013-06-08

Relaterat Obama tells intelligence chiefs to draw up cyber target list – full document text (Guardian) gäller p.s.s. som i slutet diskuterat i Mysql lär inte av lösenords-historien - Allmän-regel : Ta ingenting för givet vi ej tittat till själva och lita inte på någon att om man själv läcker-information man samlat på detta sätt kan det tolkas både juridiskt såväl som moraliskt innebärande att konsekvenser är möjliga i USA. Praktiskt gäller allmänt kring sådant att motivation fråga, behov, kompetens och budget brukar vara styrande för möjligheter att ta ut problem hos denna form av entiteter.


Både att de i sig är troligare mål för olika former av oönskad informations-extraktion och -inhämtning och att de som sådant mål gärna vill vara mindre märkbara kan medverka till att problem ibland kan existera tämligen länge. Det är kanske ett argument för att förutom utökat helt säkert post-11-september-utredningarna närmare samarbetet mellan ex. FBI och CIA för att bibehålla också viss distans mellan-båda och för båda relativt DoD rörande utredningar m.m. Huruvida det är fallet för-lite eller för-mycket idag fodrar om inte en kongress-utredning någon med väldigt praktisk insyn i deras verksamhet på en gissar jag lite både abstrakt övergripande och praktiskt för konkreta fall i närhet så jag vågar inte alls spekulera hur bra det här fungerar (mer än att notera att FBI faktiskt tycks associerade ett antal praktiskt förekommande och troligt problematiska läckor från USA och samarbetande länder till Kina senaste åren: något faktiskt mätbart utan direkt insyn - samtidigt som dom militära IT-system fortfarande nu flera år efter att jag diskuterade det som problem-område 2009 och ett tag framåt på SEOTaktik.com).


Läckor man där motivation för given konsekvens, kompetens och rörlig möjlighet USA (ex. politiskt kontaktnät och kontaktnät åtminstone i aktuella entiteter) och om läckans natur - vi antar faktiskt ex. hackade - inte framgår kan beroende på hur omständligheter ser ut i övrigt och kanske i förlängningen bedöms av domstol för konkret oskyldiga träffar innebära livstidsfängelse. Det ligger därför också från det perspektivet behov av att dessa frågor hos här aktuella grupper hanteras bättre än vad DoD uppgivit i år är fallet för deras andra IT-system. D.v.s. dör eller försvinner fel-person indikerat läcka ex. detta: Om möjligt livstid när nu kompetens givetvis finns och problemet och riskerna är kända att vad jag menar att varje entitet med möjlighet ska driva därför att reinforced learning i konkretiserad risk ansvariga är en av få mekanismer aktörer utanför kan genomdriva att sådant här hanteras korrekt.